úterý 21. listopadu 2017

Mochyně peruánská pěstování

Vězte, že není nijak složité si mochyni vypěstovat na zahrádce. Pěstování peruánské mochyně. Dekorativní je svými listy, květy i . Plody mochyně peruánské jsou zdravé. Tuto mochyni lze pěstovat jako okrasnou, ale v mnoha . Latinsky: Physalis peruviana.


Slovensky: machovka peruánska. Kdo má zkušenost s pěstováním rajčat, ten si s mochyní hravě poradí. Tato jednoletá rostlina nevyžaduje téměř žádnou péči. Vysejte ji hodně brzy na jaře, nejlépe . Při správném pěstování výnos může být až kg plodů z jedné rostliny! Mochyně kvete od pozdního léta do časného podzimu.


Aspoň tehdy, roste-li v ní mochyně židovská (Physalis alkekengi). Pokud ji nechcete pěstovat v květináči, pomůže vám zkrotit její . Mochyní existuje mnoho druhů, v České republice však nejčastěji pěstujeme mochyni peruánskou (Physalis peruviana) nebo mochyni . Pokud chcete mochyně pěstovat ve skleníku, vysejte si pár kousků už v únoru. Peruánskou mochyni lze pěstovat venku i ve skleníku, na pěstování venku nevyžaduje žádné specifické požadavky.


Daří se jí v normální . Mechýřky se po usušení mohou použít do suchých vazeb. Její pěstování lze doložit od 16. Běžně dostupné jsou semena mochyně peruánské i židovské. PĚSTOVÁNÍ „ PERUÁNSKÉ VIŠNĚ.


Dobrý den, můžete mi poradit, jak pěstovat mochyni jedlou? Dana Kréblová, Kuřim. U nás se však dá pěstovat pouze jako letnička. Možná ze zahrádek babiček známe její sestru - mochyni židovskou třešeň - okrasné oranžové lampionky.


Mochyně peruánská pěstování

Ideální pro ranou sklizeň od léta. Výsadba na záhon se provádí v . Výška rostliny v dospělosti ‎: ‎m. Zkuste pěstovat exotickou rostlinu mochyni peruánskou.


A gomba nélkül jó pár ételt lehetetlen finoman elkészíteni. Ez egy nagyon kellemes elfoglaltság, . Vlastimil Šindelář poradí, jak doma pěstovat mochyni peruánskou , abyste si mohli pochutnat na jejich sladkých .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky