čtvrtek 30. listopadu 2017

Olověnec přezimování

V každé z těchto prostor lze rostliny přezimovat. Téměř neomezené možnosti samozřejmě nabízí zimní zahrada, ale některé balkonovky mohou . Olověnec a přezimování. Nejvhodnější jsou takové rostliny, jejichž stonky při dlouhodobém pěstování dřevnatí, jako například muškát, fuchsie, olověnec , sporýš, moud či . Pokud si vybavíte ostatní . Zde můžeme nechat přezimovat většinu nádobových vytrvalých rostlin.


Krásky v barvě blankytu, kalokvět i olověnec . Ve studeném skleníku pokvete celou zimu, při chladnějším přezimování projde obdobím klidu. K přezimování se hodí. Krasavec, který potřebuje zazimování. Na konci září, případně . PĚSTOVÁNÍ: Teplota: V létě možno pěstovat venku, před prvními mrazy však nutno přenést domů. Správně vybrané zimoviště je základem . Plumbago auriculata - olověnec ouškatý.


Při přezimování velmi mírná, od jara je třeba zálivku postupně zvyšovat. Vlhkost: Má rád vyšší vzdušnou vlhkost, přes zimu postačuje běžná . Přezimovat na světle v chladné místnosti. V teple a na světle kvete celou zimu. Je to rychle rostoucí keř, bez opory nebo stáčení do kruhu se při pěstování . Vám každoroční starost s přezimováním. Odolává teplotám do -2°C, ale lepší je přezimovat za - 10°C.


Olověnec přezimování

Nechte přezimovat na mrazuvzdorném . Jinak k tomu pěstování - u olověnce se musí opravdu dost hnojit a hlavně potřebuje hodně sluníčka. Oleandry jsou oblíbené nádobové květiny. Ve volné půdě není nutné přihnojování.


Takto můžete pěstovat olověnce , granátovníky, pelargonie, rozmarýny, oleandry, fuchsie i stromkové růže. Nejvhodnější druhy pro přezimování jsou ty, jejichž stonky při dlouhodobějším pěstování dřevnatí. Patří mezi ně pelargonie, fuchsie, olověnec , . Sklep by měl mít pro přezimování květin okno, aby květiny mohly vegetovat. Patří k nim převislé i vzpřímené pelargonie, fuchsie, olověnec.


Jistější je přezimování v nevytápěném skleníku nebo zimní. Pro stromky a keře platí: zastřihněte především opadavé rostliny, jako jsou brugmansie, fuchsie či olověnec , aby se vůbec vešly na svoje zimní . V našich podmínkách ho musíme přezimovat v místnosti o teplotě – °C. Na jaře, když nehrozí přízemní mrazíky, umístíme na slunné nebo pohostinné . Balkonové rostliny, které chceme přezimovat , již zaléváme střídměji a . Období přezimování totiž trvá zhruba od poloviny října do poloviny května, tedy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky