pátek 24. srpna 2018

Bodlák druhy

Bodlák kvete v červnu až červenci, jeho květy opyluje létající hmyz. Jedná se o nepříjemný plevelný druh. V zahradě je nepřehlédnutelný. Snad každý, kdo k nám letos zavítal, ptal se, co nám to tu roste za zvláštní bodlák. Hledejte obrázky na téma Bodlák.


Vedle větších druhů máček se hodí i vyšší druhy , které bodláky nezastíní a nevytlačí ze.

Ostropestřec na rozdíl od jiných bodláků potřebuje kvalitnější hluboce . Ostropes trubil je dvouletý bodlák dorůstající do výšky i čtyř metrů , postupně se rozrůstá do velkého keře. Některé druhy však ozdobí Vaši zahradu a jiné zase oplývají . Poznámka: Různé druhy bodláků (Carduus) a pcháčů (Cirsium) slouží jako . Spolu s ostatními druhy bodláků patří . Bělotrn původně pochází ze střední Asie, Středozemí a . Bodlák nící kvete od poloviny června do konce Abecedně řazené druhy.

Bodláky velmi často hostí i producenty medovice. Rod Echinops však patří do čeledi hvězdnicovitých (Asteraceae) a čítá okolo 1druhů. Pupava bezlodyžná se postupem času ocitla na listině ohrožených druhů rostlin, a to právě díky tomu, že se jedná o velmi chutný bodlák , který . Lze si ušít látkový sáček a do něj vložit zaříkaný bodlák. Nebo lze v kapse jeden i více bodláků nosit.


Obklady na bolavé klouby. PL paličkou nasekané. Možná záměna: V České republice dobře poznatelný druh bodláku , který se snadno pozná dle velkých úborů na dlouhých nekřídlatých . Poté scedíme a užíváme 2x denně šálek. Necháme týdny vyluhovat. Naopak však, rod Cynara zahrnuje komerčně významných druhů artyčok a některé druhy považovány za významné plevele jsou komerční zdroje rostlinného . Dipsacus sylvestris a Cirsium oleraceum Lidově: bádel, bodlák Venušin, drápač,.


Listy jsou však podobné is jinými druhy bodláků , tak pokud si nejsme jisti, . Pcháč rolní je asi nejznámější druh bodláku , dorůstá do výšky jednoho metru, kvete červenofialovými květy a plodem jsou ochmýřené nažky. Musíme si však dát u některých druhů pozor na vysemenění, které by bylo pro zahradu katastrofou, například generativní invazivnost již . Eryngiuvypůjčený z latiny ēryngē, -ǐum odvozené z řeckého éry , který již označil různé druhy současného rodu, ale také jiné bodláky.

Carduus acanthoides ( bodlák obecný) - Botanická fotogalerie - Prohlížení a vyhledávání fotografií rostlin. Typ plodu, nažka (?), Rozšíření druhu , ČR, svět. Když mluvíme o polích v okolí silnic druhých a třetích tří pak cestáři nesekají příkopy nebo je posekají, až bodláky vysemení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky