čtvrtek 16. srpna 2018

Dřepčíci ochrana

Popis: Drobní (2-mm) černí nebo černožlutí brouci, kteří skáčí. Na listech vzcházejících rostlin vykusují drobné (1-mm) otvory. Ještě před napadením zeleniny dřepčíky se osvědčuje použití sítí. Sítě s drobnými oky poslouží jako mechanická ochrana. S ochranou je třeba začít již při vzcházení nebo bezprostředně po vysazení sazenic.


Přednostně se ošetřují porosty za suchého a teplého počasí. Smíšená kultura s rajčaty, salátem nebo špenátem dřepčíky může. Dřepčíci (Phyllotreta) jsou černí, přibližně mm velcí brouci, kteří škodí převážně na jaře. Dobrý den, dovoluji si požádat o radu. Existuje nějaká účinná.


Toto zjištění se stalo. Evropské a středozemní organizaci ochrany rostlin. Ze zpracované analýzy . Dřepčík rdesnový i některé druhy rdesnovitých (Polygonaceae) rostlin.


K preventivním způsobům ochrany patří včasné setí, dodržování osevních postupů,. Jedinečná nabídka výhodných kombinací produktů určených k ochraně. Uvedené druhy dřepčíků mohou velmi vážně škodit na ozimé a jarní řepce, řepici ,. Vyskytují se na naší zahradě opravdu v ohromném množství na bílé tařičce . Každý ork mi úrodu ředkviček zničí brouček dřepčík. Pokud chcete použít chemickou ochranu proti dřepčíkům , spolehlivý je přípravek je . V západní Evropě se i přes moření řepky insekticidy provádí v posledním desetiletí ochrana proti dřepčíku olejkovému postřikem . Okraj listu zelí poškozený dřepčíky Dřepčíci na.


Takové moření zabraňovalo poškození rostlin od dřepčíků. Doporučuje pěstitelům řepky, aby si porosty prohlédli, zda se na nich neobjevují dospělci dřepčíků. Jako ochranu doporučuje snížit podíl řepky . Dřepčík chmelový (Psylliodes attenuata Koch.) Kmen: Členovci (Arthropoda) Třída: Hmyz (Insecta) Řád: Brouci . Chemická ochrana : Účinnou ochranou proti dřepčíkům.


Dřepčíci ochrana

Skákající brouci: Výskyt dřepčíků na zahrádkách. Nejvhodnější ochranou je včasné (ihned po výsevu) překrývání záhonů netkanou textilií. Cílem metodiky ochrany chmele proti dřepčíku chmelovému (Psylliodes Dřepčíci (Alticinae) jsou charakteristickou skupinou mandelinek, často se skákavým.


K předcházení výskytu tohoto škůdce a nejspolehlivější ochranou je snížit podíl . K zásadám technologie pěstování rostlin patří především ochrana proti škodlivým. Nejúčinnější ochranou proti dřepčíkům černým je setí mořeného osiva. Epitrix cucumeris, Epitrix .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky