středa 26. září 2018

Hvozdík trvalka

Vděčná trvalka našich babiček slaví návrat: plamenka čili floxa. Nízký karafiátek - botanicky hvozdík - je nenáročná trvalka , vysoká až cm. Má úzké zelené listy, s krásnými voňavými květy od bílé přes . Letnička, dvouletka nebo trvalka – hvozdík bradatý lze pěstovat různě.


Obě možnosti nabízí hvozdík bradatý (Dianthus barbatus), který na. Při jednoletém pěstování semena vysévám v únoru .

Díky četnému vysemenění se chová v podstatě jako trvalka. Má rád slunce a vápnitou půdu. Hvozdík bradatý vytváří velké množství semen, . Je vhodný k chalupě, protože nevyžaduje . Darovaný hvozdík - letnička, dvouletka, trvalka ? Dianthus caesius-gratianopolitanus je velmi dobře rostoucí druh, který se vyskytuje v přírodě v mnoha formách.


Mnoho jeho křížencý . Tato odrůda se však jako trvalka pěstuje pouze ve své domovině, u nás je letničkou. Patří do čeledi hvozdíkovité .

Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od Kč s. Nádherně kvetoucí trvalka , která neudělá na žádné zahradě ostudu! Hodí se pro řez do vázy. Balení obsahuje 3semen. Kobercovitá trvalka s drobnými tmavě růžovými květy obohatí na jaře každou skalku, květinovou zeď i nádobu.


Záhonkový hvozdík (karafiát). Popis: Středně vysoká trvalka do trvalkového záhonu. Ke krásným druhům patří například hvozdík alpský (Dianthus alpinus),. Některé rody ( hvozdík zahradní) jsou ve své domovině trvalky, u nás se však pěstují jako jednoleté i jako dvouleté rostliny. Jsou to holé nebo chlupaté byliny s. Růstová forma: trvalka , chráněná, obyvatel skalních puklin Stanoviště: spáry ve zdech,.


Trvalka velká, Dianthus gratianopol. Pokryvná trvalka , původem ze severozápadní Evropy, je nepostradatelným druhem ve skalkách. Stále zelená kobercovitá trvalka v růžových a červených odstínech. Prodám - mini karafiát hvozdík skalkový trvalka , lokalita Chomutov. Rychle se rozrůstá a nasazuje spousty.


Sběr: Květy sbíráme od června do září. Tradiční dvouletka, která na stanovišti vydrží i více let.

Nehodí se pro pěstování v truhlících a . Bohatě kvetoucí odrůda kompaktního .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky