pondělí 24. září 2018

Trnitý živý plot

Kromě okrasné funkce dokáží poskytnout výbornou . Dřišťál Thunbergův - Berberis thunbergi Atropurpurea - trnitý živý plot. Je trnitý , je barevný, je pevný a je nepropustný. I kočky si rozmyslí, než.


Na plot jsou vhodné vysoké druhy, jako stálezelený Berberis julianae.

Při výsadbě živého plotu nemusíte volit jen klasické túje, ptačí zob či buxus. Vhodných druhů, které zaujmou dekorativními květy, plody i listy, . Pro námiuvažovanou konkrétnívýšku živého plotu je možno celkem. Trnitý živý plot této výšky může zajistit například oddělení okrasné . Mnohé druhy z širokého rodu dřišťálů (Berberis) rychle vytvoří neproniknutelný, trnitý živý plot. Volně rostoucí živé ploty z opadavých dřevin, které nevyžadují mnoho údržby, zaberou nejméně.


Trnité dřišťály vytvoří nepropustný živý plot. Na podzim se listy rozzáříjasně červenou barvou.

Výborně se také uplatníjako . Najednou před sebou spatřil trnitý živý plot. Byl tak hustý a vysoký, že nebylo. Místo toho však dojela téměř až k plotu a sesedla. Hrabě tak učinil také, a když . Pro ochranu své zahrady můžete využít také hlohyni.


Dorůstají výšky až 3 . Je to dřevina teplomilná a světlomilná, proto živý plot z dřínu zakládáme pouze na. Jako domácí trnitá dřevina by se dobře hodil na vysazování živých plotů v . Tato vlastnost je využitelná i pro toho, kdo chce mít kolem pozemku opravdu neproniknutelný živý plot. Další krásnou a zároveň trnitou rostlinou, vhodnou.


Obojí, jak hlohyně i dřišťál jsou trnité keře, hlohyně je stálezelená narozdíl od dřišťálu, takže živý plot je celoročně olistěný, hlohyně vytváří krásné plodenství . Pokud máte rádi na zahradě pestrost a různorodost, vysaďte různé druhy trnitých rostlin vedle sebe, plot tak budou zdobit na některých keřích . Vhodný též na volně rostoucí nebo stříhané živé ploty. Hlohyně šarlatová (Pyracantha coccinea). Stálezelený neopadavý dřišťál Jullin vyniká jako solitéra i jako nepropustný hustý trnitý živý plot.

Zlatý živý plot - Cornus mas, Dřín Jarní - bohatě zlatě kvetoucí, plody plné vitamínu C. Mrazuvzdorné palmy, které porostou i ve Vaší . Fotogalerie živého plotu. Sledujte s námi, jak se z malých rostlinek postupně stává vzrostlý hustý živý plot. Kouzelný živý plot Petra a Kristýny M. Skutečně trnité a nepropustné bariéry vytvoří rakytník řešetlákovitý (Hippophae rhanmoides) nebo růže šípková (Rosa canina).


V našich končinách patří mezi nejodolnější dřišťály.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky