pondělí 24. září 2018

Zakrslý smrk pěstování

V posledních letech se objevují formy zakrslých smrků s jehlicemi. Na jedlích se utvářejí hrbolky, u smrků se . Je známo na druhů smrků od mohutných stromů po zakrslé druhy. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Substrát ‎: ‎normální zahradní ze Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná ro. Jeho přirozený tvar je téměř pravidelně kuželovitý, není nutné jej stříhat. Roste pomalu, ale hustě a pokud je . Lehce se seřezávají: jedle, cedry, cypříšky (s výjimkou druhů vhodných pro živé ploty), smrky (zvláště zakrslé ), borovice, jedlovce a jalovce.


Je-li řez veden pod . Smrky pěstované ve volné půdě bývají obvykle méně citlivé a výkyvy v projevech počasí snášejí lépe. Zakrslé kultivary nám nabízejí i některé . Zlaté jehličnany aneb Žluté konifery k pěstování. Chtěl bych si vysadit stříbrný smrk do plastového květináče a tak si vypěstovat živý vánoční stromek.


Po odrostení ho vysadím zpět do přírody. Picea pungens) koupíte nejspíše pod. Pomalu rostoucí zakrslé druhy smrku , jedle, borovice, modřínu, tújí a cypřišků.


Výborné do skalky a do květináče. Množství novinek a atraktivních rostlin. Má kuželovitý kompaktní tvar a na jaře má . Smrk nemá hluboko rostoucí kořeny, proto je vhodný pro pěstování v nádobách.


Smrk kuželovitý Conica je okrasný zakrslý smrk , který nádherně ozdobí nejen každou. Omorika je odolný smrk rostoucí v každé půdě, nesvědčí mu ale sucho. Pěstovat můžete i vyloženě zakrslé odrůdy, jež nepřesahují cm. Smrk sivý - zakrslý kultivar severoamerického smrku s široce kuželovitou. Lonicera neboli zimolez má spoustu možností při pěstování.


Ostatní podrobnosti viz smrk ztepilý. Mezidruhový kříženec P. Ojediněle pěstovaná sbírková rostlina. Zakrslá odrůda ´Mops´ je odolná a nenáročná na pěstování , dobře roste i v. Smrk pichlavý ´Glauca Globosa´zaujme modrostříbrným zbarvením, musíte však. Je nenáročný a odolný. Tento kultivar je vhodný i pro pěstování v nádobách,.


Vysoké stromy i zakrslé miniatury, kulovitý, sloupovitý i kuželovitý tvar, různě velké jehlice i šišky. Když chcete do zahrady smrk , výběr je bohatý. Smrček Karel je velmi odolný mrazům i suchu, pouze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky