úterý 8. ledna 2019

Jak se zbavit dřepčíků

Poradíme vám jak se v takovém případě dřepčíků zbavit. Zajímavé je, že pokud větší napadené listy košťálovin necháte zkvasit, pak touto naředěnou zapáchající jíchou můžete dřepčíky také odpudit. Dřepčíci si pochutnávají hlavně na listech brukvovité zeleniny, ale napadají i některé letničky, například lichořeřišnici.


Přes noc jsou zalezlí a do . Na brukvovité zelenině způsobují škody čtyři druhy dřepčíků.

Dřepčíci škodí na všech druzích brukvovitých rostlin, přednost však dávají těm druhům, které nemají voskový povlak na povrchu listů. Přírodní biopostřik proti dřepčíkům - po sklizni řapíků rebarbory můžeme zbylé listy buď zkompostovat, nebo z nich připravíme posilující hnojivo. Hned několika způsoby. Obecně nesnášejí vodu.


Rapidním zvýšením zálivky se lze menšího množství zbavit. Popis: Drobní (2-mm) černí nebo černožlutí brouci, kteří skáčí. Na listech vzcházejících rostlin vykusují drobné (1-mm) otvory.


Každý ork mi úrodu ředkviček zničí brouček dřepčík.

Nevíte, co na ně pomáhá? Mám dvě malé děti, tak bych nerad používal těžkou chemii. V obchodech lze pořídit potřebné přípravky, kterými lze rostliny od dřepčíků zbavit. Lze předpokládat, že problémy s dřepčíky budou mít spíše . Zbavit se dřepčíků bez chemie nejde ze dne na den.


Je to spíše otázka prevence. Existují tři účinná preventivní opatření, jak na dřepčíky vyzrát bez insekticidů. A proč tazatelka nepokračuje ve . Tak jsme přišli úplně o ředkvičky, rukolu, mladé kedlubny a další.


Proč se v zimě množí svilušky a jak se jich zbavit. Dřepčík : Likvidace postrachu křenu či mangoldu. Dřepčíků je celá řada a škodí na různých druzích zeleniny.


Jsou tak žraví, že během sucha dokážou zničit všechny rostliny, které si hýčkáme ve sklenících a na . Velikost těla je 5–mm. Přezimují brouci na nejrůznějších místech. Pořád dokola šplíchám na savý a žravý hmyz a objevují se znovu. Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší .

Malí brouci s nohama uzpůsobenýma ke skákání přezimují ve .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky