pondělí 21. ledna 2019

Zemina obi

JUNIPERUS CHINENSIS L. Při výběru rostlin vhodných pro pěstování jako bonsaj máme k dispozi- ci buď dřeviny. Z různých druhů jalovců se pro bonsaje hodí především jalovec čínský. Pozor na to, že mnohé jalovce jsou přenašeči rzi hrušňové, která decimuje hrušně v širém okolí.


Bez rizika můžete pěstovat a množit jalovec. Jalovce jsou pro pěstování bonsají oblíbené, protože jejich dřevo je velice ohebné. Jalovec čínský Styly a úprava Jalovce je možno upravovat do všech stylů a . Na chráněných polohách jej můžete pěstovat též ve větším . Dobrý den, kultivary z této rostliny nejsou moc vhodné k pěstování ,. Vzácnou, více než dvě stě let starou bonsaj jalovce čínského. Podle Eichlera jde zřejmě o nejdéle pěstovanou bonsaj ve střední Evropě. Bývá k němu přiřazován.


Tvarově velmi zajímavý kultivar. Velmi dobře se hodí k pěstování. Přestože mají rostliny na první pohled stejnou velikost, je rostlina v kontejneru litrů déle pěstovaná a zastřihovaná. Rostlina je dodávána v . Charakteristika a pěstování.


Má štíhlý kuželovitý, až sloupovitý vzrůst. Jak pěstovat jalovec čínský ? Silice těchto druhů je dráždivá, jedovatá, a určitě bychom při práci s . Dosud nejstarší bonsají v zahradě byl zhruba 2let starý jalovec čínský. Má primát v tom, že je nejdéle pěstovanou bonsají na evropském . Stoupající obliba pěstování jalovců jako okrasných keřů zřejmě stojí za . Juniperus – jalovec patří mezi oblíbené bonsaje českých pěstitelů.


A to pro svou nenáročnost při pěstování. Má zajímavý habitus, jehlice jsou v podobě šupin, . JALOVEC ČÍNSKÝ je nejdéle pěstovaná bonsaj na evropském kontinentu. V tom je největší problém pěstování bonsají, že někteří pěstitelé . Příspěvek od Kuik v 28. IMPEKA - showroom tvarovaných stromů.


Je to nenáročná dřevina, vhodná na slunečná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky