pátek 27. dubna 2018

Hortenzie latnatá rez

Všechny druhy hortenzií se zkracují až na jaře. Na jaře v žádném případě nesmíte zapomenout na radikální výchovný řez. Jak na řez hortenzie vám poradí dendrolog. Zvláštní kapitolu péče o hortenzii latnatou tvoří řez větví.


Díky různým možnostem řezu je tato hortenzie jedna z mála rostlin, o kterých můžeme . Jarní řez jabloní - od výsadby do roku - Duration: 42:33. Proč hortenzie nekvetou a mění barvu: potřebují hliník a správný řez. Snadno ji rozpoznáte i podle květních kuželů, které dosahují až cm.


Hydrangea paniculata - hortenzie latnatá. Výhony ukončené květním pupenem neodstraňujeme. Její výhony mohou dosáhnout délky až . Vykvétá na nových výhonech, lze bez obav provádět výchovný řez.


K nejhezčím „prořídlým“ kultivarům patří robustní hortenzie latnatá (H. paniculata). Většina pěstovaných druhů vyžaduje minimální řez. Mezi druhy častěji pěstované v České republice náleží dále hortenzie latnatá. Především provádějte řez opatrně. Vyšlechtěné kultivary mají . Dorůstá výšky až 4. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu.


Ten se totiž u jednotlivých druhů hortenzií liší. U hortenzie latnaté můžeme . Je- li přesto řez nezbytný, pokvetou v příštím roce jen málo. Stříhání před zimou vyžaduje pouze hortenzie latnatá.


Stříhá se koncem roku, konkrétně její odkvetlé výhony nad místem, kde vyrůstají ze staršího dřeva. A jaké barvy květů mají jednotlivé . V tomto praktickém videu se dozvíte jak správně stříhat hortenzie. Rez : Ni eje nutný žiadny rez.


Na podmínky jsou poměrně nenáročné, vydrží i mráz. Hortenzie - jak pěstovat hortenzie. Pokud vám ale nekvetou, možná jste se . Kvetou na dvouletém dřevě, proto není vhodný pravidelný řez , pouze odstraníme zaschlé výhony.


To je hortenzie , jedna z nejvíce pěstovaných okrasných dřevin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky