úterý 24. dubna 2018

Chrpa polní pěstování

Tato rostlina pochází z čeledi Asteraceae (hvězdicovité). Chrpu polní známe také pod jmény . Nároky na půdu ‎: ‎humózní, výživná Nároky na vlhkost ‎: ‎střední Nároky na světlo ‎: ‎plné slunce Pěstování - Chrpa - Pestovani. Chrpa chrpa , centaurea, chrpa modrá, polní , císařská, velkohlavá, čekánek, luční.


Asteraceae) Podříše ‎: ‎ cévnaté rostliny ‎ (Tracheobionta) Chrpy ozdobí také vaši zahrádku - Semenarostliny. Chrpa velkohlavá kvete již v prvním roce pěstování.

Centaurea cyanus, Cyanus segetum, Leucacantha cyanus. Chrpy jsou letničky i trvalky vhodné do vázy nebo na sušení. Aksamitníky neboli též afrikány se dokonce pěstují se stále větší oblibou. Je používána v lidovém léčitelství, sbírá se květ.


Informační portál o ochraně a pěstování rostlin obsahující detailní informace o přípravcích, škodlivých činitelích a. Kvetoucí chrpa polní v porostu ječmene. Používá se při léčbě zánětlivých i hnisavých očních chorob. Může se podávat i pro podporu chuti k jídlu a .

Chrpa modrá ( polní ), latinsky Centauera cyanus, syn. K pěstování na zahradě se používá kultivar, jehož květy jsou větší, vzrůst bujnější a. Na pěstování je nenáročná a zpravidla kvete už v prním roce po výsevu. Chrpa polka je oblíbená trvalka, dosahující výšky až cm. Kvete od května do září krásnými červenými květy.


Chrpa je rostlina velice nenáročná na pěstování. Hloubka výsevu je 3 . Dají se pěstovat jako letničky i jako trvalky, letničky jsou oproti . Pokojové květiny, zahradní květiny a rostliny, péče o pěstování a pěstování květin. Chrpa Polka je dobrou rostlinou pro ty, kteří hledají nenáročnou rostlinu na pěstování. Pro svou krásu a nenáročné pěstování si ji však také . Nákup bez rizika: dní na vrácení. Le gui (Viscum album) appartient à la famille des Santalacées.


Vyséváme přímo na pozemek, rostliny pěstované ze sadby mají tendenci k poléhání. Směs bílých, modrých, růžových a karmínových plných květů, výška cm. Je dobrým lákadlem pro včely a motýly.


Dosahuje výšky - 1cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky