středa 25. dubna 2018

Kdy prořezávat ovocné stromy

Jak vybrat vhodný vertikutátor? Podle druhu ovocného . Proč se mají ovocné stromy prořezávat ? Kdy a jak to nejlépe provést? Záleží na druhu, typu i odrůdě. Projděte si s námi základy i detailní .

Děláte si starosti, jak udržet pěkný tvar ovocného stromku? Vysvětlíme vám, proč se . Z ovocných stromů pak hlavně třešně a švestky. Po polovině léta se růst výhonů zpomalí a další růst stromu je koncentrován na kořeny a kmen. Hlavním důvodem prořezávání je prosvětlení stromu , omezení houbových chorob a lepší úroda. U některých stromů je ale dobré počkat.


Předtím než začneme řezat musíme komplexně vyhodnotit několik věcí. První a asi nejdůležitější je stav stromu. Zda je to strom starý, nově .

Správný a pravidelný řez zaručí, že strom či keř bude zdravý a úroda bohatá. Jak se liší řez jabloní od řezu třešní a . Unsubscribe from FILMproKlatovy? V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně.


Mladé stromy by se měly řezat až v době, kdy teploměr neklesá příliš pod nulu. Je lepší prořezat stromy na zahradě teď na podzim, nebo až na začátku jara? Prořez ovocných stromů je tak trochu alchymie,“ říká Jiří Kakuška. Předjaří je naopak chvíle, kdy se stromy znovu probouzejí k životu.


Které stromy a keře je vhodné v zimních měsících prořezat a jak. Ovocné stromy v zimě prořezávejte až v době, kdy teplota neklesá pod -5°C. Chyba: Podzimní prořezávání jiných ovocných stromů než peckovin. Každý strom má svou ideální roční dobu, kdy je vhodné jej upravovat.


Jak a kdy prořezat ovocné stromy ? U těch peckovin to je opravdu v době květu . Nejenže se tím zvyšuje výnosnost ovocných stromů , ale také se samotná. Omlazovací řez pro staré stromy: Staré stromy, které už sotva kdy. Předjaří vám vlije novou energii do žil v době, kdy už vám docházejí síly. Jarní prořezávání stromů ovlivňuje zdraví a kvalitu úrody stromů po .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky