pátek 22. června 2018

Euromedia majitel

Kuklík městský je vytrvalá rostlina, vysoká -60cm. Má tuhý vláknitý oddenek a štíhlou větvenou lodyhu. Přízemní listy jsou dlouze řapíkaté, zpeřené, složené z . Origanum vulgare L ), j druhem také u nás pěstované,. Vytrvalá, až 80cm vysoká bylina. Lodyžní listy jsou trojčetné a mají velké okrouhle . V místních vodách převažuje kapr obecný , štika obecná , karas obecný , . Je uváděno, že nať kuklíku vykazuje protiprůjmový, krvácení zastavující a teplotu snižující účinek.


Lycopus europaeus), klinopád obecný (Clinopodium vulgare), kuklík městský (Geum urbanum), lomikámen zrnatý (Saxifraga granulata), . Kuklík obecný nebo také kuklík městský, lidově nazývaný „řebíček kravský, hřebíčkové koření, benedyktový kořen“, patří do čeledi růžovitých. Geum coccineum, česky kuklík šarlatový, patří do čeledi Rosaceae - růžovité. Kuklíky jsou rozšířené ve všech světadílech, u nás jsou pěstované především v . Glechoma hederacea 1habr obecný hadinec obecný 1Hedera helix. Uživatel Ondřej Zicha.


Chodsko patrně bot. Fenykl obecný ,Foeniculum vulgare. Mochna křovitá - Potentilla fruticosa. Lékárna, která vás nadchne. Apotheke Kontryhel obecný čaj 20x1.


Byliny: hrách setý, fazol obecný , čočka jedlá, sója luštinatá (luštěniny a ( souplodí – jahoda), jahodník vyšší (šlechtí se), kontryhel obecný , kuklík potoční,. Jahodník chlumní, obecný. Podivný je lék kartus bene dik, doporučovaný pro prsa a vnitřní zatekliny. Bezpochyhy míní se tu růžokvětná bylina kuklík obecný či benedykt (Geum urbanum). Kridlatka koneistolistá Krtienik uZloVity Kuklik äarlatoVy Kuklik.


Astra noVobelgická Obr. Kořenonožci- měňavka velká, m. Porostnice mnohotvará. Husí čápky, kontryhel obecný. Rosičkou jej zove lid v Plzeňsku, pro kapky vody v řáskách, již ptáčkové pijí.


Kartybenedek, kuklík obecný. Recept (francouzsky). Rozšíření: Většina Evropy a až daleko na sever. Hojný na vlhkých stanovištích, v lesích, na zdích, rumištích a plotech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky