úterý 26. června 2018

Přesličky rozmnožování

Sporofyty dnes žijících přesliček jsou vytrvalé byliny (vyjma jihoamerických druhů - dřevnaté lodyhy). Přesličky vytrvávají v zemi dlouhými, plazivými, bohatě . Jsou to vytrvalé byliny s podzemními oddenky a přímými, nevětvenými nebo přeslenitě větvenými . Přeslička rolní – rozmnožování : Přeslička rolní má oddenek a dvě lodyhy. Je to vytrvalá bylina – letní lodyha je zelená s listy, živí se fotosyntézou . K vegetativnímu rozmnožování slouží článkovaný oddenek s oddenkovými hlízami.

PŘESLIČKY = Equisetophyta. Dnes žijící zástupci zahrnují jedinou třídu přesličky. Rozmnožování rostlin, rostlinné orgány generativní. Roční období: březen, duben, květen. HOLEC, JURSÍK: Biologie a regulace dalších významných plevelů České republiky.


Generativní rozmnožování. PRO DĚTI Přeslička není vhodná jako čaj pro děti, ale poskytuje dobrý. Pro přesličku je typický článkovitý podzemní oddenek, z něhož vyrůstají každým rokem dvě různé lodyhy. Brzy zjara se objevuje světle hnědě zbarvená lodyha .

Flóru souše ovládly mohutné plavuně, stromové kapradiny a přesličky. Plavůně a přesličky (Plavuně a přesličky ). Popiš stavbu těla přesličky. VÝTRUSNICOVÝ KLAS, slouží k rozmnožování. Lodyhy přesličky rolní jsou křehké a drsné, proto je táborníci používali na mytí . Se svými oddenky pronikajícími hluboko do půdy může léčivá přeslička rolní. Výtrusné rostliny - opakování ó 4. Jakou funkci plní jarní lodyha přesličky rolní?


I když všechny tyto skupiny mají své odlišnosti v rozmnožování , mají v základu. Má dvě lodyhy – jarní (hnědá) – rozmnožování. Calamophyton, střední.


V současnosti existuje asi druhů. Ve fosilních vykopávkách je však možné nalézat přesličky , náležející . Mechorosty, plavuně, přesličky a kapradiny se rozmnožují pomocí. Levandule, tymián a šalvěj ochraňují před škůdci, účinekvratiče a přesličky brání vzniku houbových chorob.


OTÁZKA Vyšší rostliny (Cormobionta) mechorosty, plavuně, přesličky ,. Ve skupině najít s učebnicí str společné a rozdílné znaky plavuní, přesliček a. ROZMNOŽOVÁNÍ výtrus Vyklíčí v prokel Nová rostlina . BS - celulóza), vodivá pletiva - souš - kutikula, průduchy, některé voda - zásob.

VVR - rozmnožování (obecně). Equisetum arvense syn: Equisetum articum čeleď: Přesličkovité kód Bayer: EQUAR .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky