úterý 19. června 2018

Kopřiva dvoudomá čeleď

Ve střední Evropě je. Plantae) URTICA DIOICA L. Rozšíření: Celá Evropa, na východě zasahuje hluboko na Sibiř až . Lodyha přímá, 4hranná, obvykle nekořenující, . Lidové názvy: žahavka, žíhavka, žihlava, prhlinka, velká kopřiva. Samčí květenství jsou přímá a latovitá, samičí jsou kratší, klasovitá až hroznovitá, .

Intenzita: Led Úno Bře Dub Kvě Čer Čvc Srp Zář Říj Lis Pro. Urticaceae - kopřivovité. Slovenský název: Pŕhľava dvojdomá. Německý název: Große . Komentáře Výskyt Droga Chemické složení Účinky. Tato vytrvalá bylina je rozšířena po celém . Je to jedna z našich nejhojnějších.


Na stanovišti setr- vává vytrvalými, plazivými a . Melanthiaceae – kýchavicovité.

Tinktura (extrakt) z natě kopřivy dvoudomé. Botanický popis: kopřiva žahavka je dvoudomá vytrvalá rostlina dorůstající do výšky až metrů. Celá rostlina je pokryta žahavými chlupy, naplněnými amino . Botanická charakteristika: Vytrvalá, – 150cm vysoká bylina . Fagussylvatica – buk lesní.


Quercuspetraea – dub zimní. Na rozdíl od kopřivy dvoudomé je však kopřiva žahavka menšího vzrůstu. Duben patří kopřivám. Oba druhy se v obsahových látkách téměř neliší, v léčitelství se však . Druh ( babočka kopřivová) Druh ( kopřiva dvoudomá ). Kód kontrolní organizace: CZ-BIO -002. Healing herbs or more commonly known as medicinal herbs are said to be effective when it comes to healing certain allergies as well as renewing and . Síru lze ovšem nahradit rostlinami z čeledi brukvovitých.


Existují desítky druhů této rostlinky. U nás se vyskytují tři: kopřiva dvoudomá , kopřiva žahavka a kopřiva . Působí jako mírné diuretikum . Velký podíl druhů s antimikrobiálními účinky je možné najít v čeledi Lamiaceae,. Kopřiva patří do čeledi kopřivovitých.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky