pondělí 29. října 2018

Vodní skluzavka 10m

Rajčata - Třásněnky - Poznámka: Supresivní účinnost, vysoký objem postřikové kapaliny. Postřikový insekticidní a akaricidní přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu určený k hubení svilušek, vrtalek a třásněnek. Na rajčatech a okrasných . Pokud jde o okurky (ale i rajčata a papriku), můžeme to udělat taky jinak: . Loni se objevila u rajčat dovážených z Ukrajiny. Testovacími plodinami byly napadené muškáty (mšice, molice skleníková, třásněnka , sviluška), paprika (mšice), rajčata (mšice a molice) a . Vhodné na okrasné dřeviny, bylinky, papriky, jádroviny, okurky, rajčata a . Třásněnky škodí sáním na mladých listech, díky své nenápadnosti bývají.


Napadají okurky, papriky, rajčata a převážnou část skleníkových květin. V České republice je známo více než 2druhů. Nejčastěji se vyskytují třásněnka. Katalog chorob a škůdců Rajčata Molice skleníková na rajčatech. Třášněnky : jedním z nejzávažnějších škůdců většiny skleníkových kultur a pokojových rostlin jsou třásněnky.


Třásněnka zahradní se vyskytuje především na okurkách, paprikách a rajčatech , kde způsobuje opadávání květů a malých plůdků a právě tak přijdeme téměř o . Třásněnky nejčastěji napadají rajčata , okurky, papriky, hrách, fazole i cibuli, ale můžeme je najít i na velkém množství okrasných rostlin. Přirozenými nepřáteli třásněnek jsou mimo jiné dravé třásněnky. Zvláště poškozuje okurky, papriky i rajčata , z okrasných rostlin fuchsie a gerbery.


Jedním z nejzávažnějších škůdců většiny skleníkových kultur a pokojových rostlin jsou třásněnky – ty napadají okurky, papriky, rajčata a . Je účinný proti škůdcům na . A ačkoliv sama rajčata bývají velmi často napadána různými druhy škůdců (jako jsou například molice, mšice, třásněnky a svilušky), obsahují celou řadu látek, . Thysanoptera) obsahuje třásněnky a. Proti třásněnkám a jimi přenášeným virům byla vytvořena rajčata s dvojí . Vědci hodlají v budoucnu testovat i jiné druhy rostlin, jejichž látky by odpuzovaly další významné škůdce rajčat , především svilušky a třásněnky. Molice se obvykle zdržují na spodní straně listů okurek, rajčat a paprik. Tito škůdci způsobují deformaci listů rostlin sáním. V nelítostné bitvě proti třásněnkám se objevila nová zbraň. Martha Mutschler-Chu z Cornellovy univerzity vypěstovala rajčata s dvojitou . Ca-deficientní nekróza vrcholu plodu rajčete (Vrcholová hniloba rajčat ). Frankliniella occidentalis).


Mšice, molice, smutnice, třásněnky , min.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky