středa 24. října 2018

Jak se obléct na vodu

Dobrá bota je základem! Další součástí vodáka je jeho oblečení v lodi. Buďte oblečeni jen tak, aby vás v případě cvaknutí věci zbytečně . Oblečení není nikdy dost, ale měli byste ho brát co nejméně.


Co se totiž nevejde do barelu, to se stejně podle zákona schválnosti namočí. Co si obléct na vodu když je venku zima? Díky tomu je při výběru vodáckého oblečení zásadní teplota vody , na kterou se chystáme. Studená voda je nejdůležitější rizikový faktor při všech . Jak se sbalit na vodu.


Věci balíme do speciálních zavazadel. Mazáckým zavazadlem je lodní pytel, neboli loďák, vyrobený z nepromokavého . Najdete u nás ale také neoprenové ponožky, neopreny, čepice, rukavice i další speciální oblečení na vodu , jako jsou šprickobundy nebo suché obleky. Dcera (skoro let) má jet zítra na vodu.


Jedou Sázavu na kanoích. Ještě nikdy na vodě. Doby, kdy se na vodu oblékaly dámské silonky a doma šité bundy z „ atombordelu“, už jsou dávno pryč. Dnešní vodácké oblečení je na špičkové . Lépe je volit oblečení více “na tělo”. Na nohy jsou vhodné třeba staré kecky nebo některé uzavřené boty do vody s pevnou patou.


V žádném případě si na vodu. Co se týče oblečení a obuvi, mimo to, které uznáte za vhodné (kalhoty, mikina, svetr, tričko, spodní prádlo, tenisky apod.), je důležité myslet na věci do lodi. Chcete být i na břehu ti správní vodáci?


Trika a další věci s HiKO logem ocení všichni, kdo jsou našimi spokojenými zákazníky :-) Další filtry. Množství oblečení se samozřejmě odvíjí od délky vašeho vodáckého pobytu. Jestliže vyrážíte na kajaku, vyplatí se investovat do neoprenového . Přestože jste na vodě ještě nebyli, nebojte se to vyzkoušet.


Vltava vás jistě osloví. Zde najdete několik rad pro začátečníky. Pak vás nevyvede z míry, že v placeném tábořišti a ani v přilehlém okolí není žádný zdroj pitné vody (jak se to stalo nám). Hodí se na náhradní oblečení, bundy proti dešti (když počasí nepřeje), utěšování jídlem v lodi i další drobnosti. Záchranné vesty jsou samozřejmě . Za teplého počasí na výletní řeku postačí plátěné tenisky, ale na divočejší řeky a za chladného počasí je . Pevné uzavřené boty do vody s neklouzavou podrážkou.


Na plutí oděv, který rychle schne, např. Nedoporučujeme svetry nebo džíny. Co vám na vodě ještě nesmí chybět? Kvalitní oblečení je základ.


Mimo to také budete nejspíše potřebovat stan, spacák a karimatku. Je ale ještě několik věcí, které . Případné zranění by vám jistě zkazilo zážitek z vody ! I na nejklidnější vodě se může stát, . Bunda pro široké použití na vodě i kolem vody. Ve střihu jsou zakomponované vnitřní kapsy - první je na levém rukávu ve švu a druhá na pravé straně předního.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky