úterý 16. října 2018

Spojování včelstev na podzim

Měsíc říjen uvádí Friedrich Pohl ve své publikaci Úspěšné včelaření jako nejzazší termín, kdy je možno spojit slabá včelstva. V této době může být v některých včelstvech ještě zbytek plodu, ten ale moc . Ono se tímhle spojováním nechá vyřešit několik věcí. Automaticky je to výměna matky. Vytvořit na podzim silné včelstvo je taky dobrý.


Kdy má oddělek šanci přežít zimu?

V podletí a začátkem podzimu se včelstvo postupně připravuje na zimní kli na. Nejsem toho názoru, že musím provést spojování včelstev v podletí nebo na podzim za každou cenu. Pokud nejsou včely bezmatečné nebo . Sledujeme chování včel hodin. Metoda výměny a přijetí matky je popsáno v období Časné léto.


Na včelnici si rozdělíme včelstva podle jejich aktuální síly . To zase velice zajímavé a poučné konsekvence, o kterých debatovat není nyní čas. Očko ale také usnadňuje chov matek v oddělcích, spojování včelstev ,.

Matky většiny přezimovaných včelstev začínají s kladením již z počátku ledna. Nenaruším tak kontinuu zásob produkčních včelstev. Osiření včelstva na podzim je velmi snadné. Matka se snadno a rychle vyhledá v již postupně se tvořícím. Potřebujeme-li spojit dvě včelstva (nebo oddělek se včelstvem ), můžeme využít osvědčený postup . Dále si ověříme, zda jsme na podzim , ve správnou dobu, přistoupili k dodání.


Včely se samy spojí a přejdou do prostoru plástů přidaného oddělku. Mnozí řeší situaci slabých včelstev tak, že do slabých včelstev přidávají zavíčkovaný samotný plod a někdy i včely, které odebírají od . Spojování slabých včelstev. U spojování včelstev vždy platí pravidlo, že. VEGETAČNÍ KLID – včelařský podzim a zima. Nastane-li teplý podzim a zima, plodování se prodlužuje, což snižuje.


Bezmatečná včelstva se spojují. Z obsahu: Význam matky ve včelstvu , Chovatelská práce v ČR, Trubčí. Překrásné DVD o podletí, podzimu a zimě.


Včelstvo , které přežilo zimu v malé síle nebo ztratilo matku se musí spojit s druhým. Včelaři na podzim zateplují úly polystyrenem především z horní strany.

Po něm následuje včelařský podzim a zima. Předjařím přechází rok postupně v jaro a vrcholí časným a plným létem. Každé z těchto sedmi období má svůj . Bohužel se nám nepodařilo najít produkt myrobalánu.


Mezi testovanými podnožemi byly statisticky významné. Stejným způsobem vznikají matečníky u včelstva provádějícího tichou výměnu matky. Na podzim se včelstvo připravuje na zimní období.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky