pondělí 12. listopadu 2018

Polská bubnová sekačka

Aronie černá (Aronia melanocarpa). Opakovat každý druhý den (až 12–krát). Na terapeutické účely se někdy . Tmavé a lesklé listy, atraktivní červeno-žluté zabarvení na podzim. Kvete na jaře, dříve než jiné odrůdy.


ARONIE - JEŘÁB ČERNÝ - NERO keř kont.

Nejrozšířenějším vyšlechtěným druhem je u nás jeřáb obecný, odrůda moravský. Jedná se o různé odrůdy aronie neboli temnoplodce, s nimiž jeřáby sdílejí . Můžete jej pěstovat jako strom nebo okrasný keř. Arónie má ráda slunce, proto byste měli keřík zasadit na místo s dostatečným přísunem . Ovocné stromky dělíme na zákrsky, čtvrtkmeny, polokmeny a staré odrůdy vysazujeme jako vysokokmeny. Arónie ( Aronia melanocarpa) – „černý jeřáb“, malý stromek nebo keř příbuzný jeřábům.


Původně pocháí ze severní Ameriky. Ovoce,velice podobné jeřabinám, je . Nenáročná, vhodná i do malých .

Divoké druhy aronie se liší od vyšlechtěných odrůd , které se dnes pěstují komerčně. Divoce rostoucí druhy mají tmavě zelené listy, velmi husté . Díky trendu zdravého životního stylu se začínají pěstovat méně známé druhy ovoce. Arónie se ještě stále řadí mezi opomíjené rostliny, ačkoli jde o. Ukázka plodů odrůdy Nero Pokud chceme pěstovat odrůdu Nero v kmenném . Za dobu existence našeho pracoviště vznikla celá řada odrůd. MORAVSKÝ SLADKOPLODÝ a černý jeřáb- aronii -NERO.


Kompaktní keř dorůstá do výšky dvou metrů, strom může být i vyšší. Jako okrasné keře se Arónie pěstuje ve více druzích, jako . Arónie černá neboli jeřáb černý ( Aronia melanocarpa), též temnoplodec černoplodý, poskytuje plody ke zpracování od poloviny září. Obsahují více vitamínů a . Nejčastěji nacházím Nero a Viking, letos i Hugin a další. Chuť plodů aronie je závislá na odrůdě , stupni zralosti a dostatku vláhy, to jsou velmi limitující faktory, pokud se mají plody konzumovat čerstvé.


Zázračné plody s rekordní koncentrací antioxidační látek. Botanický popis rostliny. Arónie bývá strom nebo keř, vždy záleží na odrůdě a typu rostliny. Ostatní ovocné druhy (Jeřáb, aronie atd.), Zahradnictví Kubelkovi.


Chutná odrůda klasických sladkoplodých jeřabin, nenáročná, vhodná i do.

KČ malý stromek příbuzný jeřábům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky