čtvrtek 22. listopadu 2018

Greenhorns youtube

Seznámení s nejběžnějšími druhy listnatých stromů a jejich plodů. Listnaté stromy a jejich plody. V dnešním a příštím díle se zaměříme na stromy listnaté. Kvete od dubna do května, v září dozrávají plody , trojboké nažky - bukvice. Jehličnany, listnaté stromy , ovocné a okrasné dřeviny, růže - Helmut Pirc.


Nacházejí se v mírném a tropickém podnebí po celém světě. Jejich sadovnické využití je velmi široké, lze říci, že se používají v podstatně větším množství než jehličnaté stromy. Ovocné stromy se pěstují pro plody (např. hruška). Mezi stromy s klasickým druhotným tloustnutím patří v současné době takřka. Většinou to nebývá problém, za předpokladu, že jejich plody mají možnost v . Aby byla zajištěna udržitelnost pojistného systému pro listnaté stromy , ale i systému.


Anotace: Žák se seznámí s nejznámějšími listnatými stromy , pozná strukturu jejich listu a pozná jejich plody. Stromy listnaté a jehličnaté. Barvy stromů na podzim. Co nám dává les - obrázek. Mohou sledovat jejich zbarvení, pupeny a plody.


Našli jsme si listy, které teď zkoumáme a zjišťujeme, z jakého jsou stromu. Zkoumáme listnaté a jehličnaté stromy i jejich plody. Druh učebního materiálu: Pracovní list. Předmět: Přírodověda.


Tematický okruh: V lese. Mladé stromy, některé dokonce trojkmenné, byly vysázeny kolem kaple. Douglasky špatně snášejí námrazu a pod tíhou sněhu a ledu se jejich větve. Listy této lípy jsou i více centimetrů dlouhé, kvítky méně četné, plody tvrdé žebernaté.


Zařazení: Suché skořápkové plody Šetrně pražená pouze horkým vzduchem . Z listnatých stromů poznáme: dub, buk, lípu, javor, jírovec. KOŘENY jsou podzemní . Na jejich povrchu se mnohdy vyskytuje kapička klejotoku a napadené ovoce je. HR Prakticky všechny ovocné dřeviny, ale i některé volně rostoucí listnaté stromy. Aug Výsledek obrázku pro listnaté stromy a jejich plody.


Zařazení v Rvp : Člověk a příroda – Určí, přiřadí, vybarví, popíše. Dub letní – listy, žalud. Javor klen – listy, plody. Letokruhy podle jejich počtu poznáme,.


Plody dubu se nazývají žaludy a živí se jimi lesní živočichové. ROZDĚLTE STROMY NA LISTNATÉ A JEHLIČNATÉ.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky