úterý 25. prosince 2018

Přesazování kytek na podzim

Po přesazení samozřejmě rostliny zalijte, ale pak již zálivku umírněte. Na podzim můžete v zásadě přesazovat doma i venku, jen . Přesazování rostlin na podzim. Pokud se z nějakého důvodu rozhodnete přesadit rostliny na podzim , . Většina rostlin si říká každoročně o přesazení na jaře, startuje nová. Kromě jara je k této činnosti vhodný právě podzim , protože před nástupem . Pokojové rostliny potřebují pravidelnou péči.


Jde však nejen o pravidelné zalévání a výživu v podobě minerálů, jde také o přesazování. Proč a kdy přesazovat? Určitě to nevadí, já přesazuji kytky podle toho jak to potřebují a ne jestli je jaro, léto , podzim ,zima. Na jaře je doporučováno kvůli tomu , že . Malé rostliny stačí přesadit, až když je celý substrát pro-kořeněný.


U větších rostlin to zjistíte podle pevného zhutnělého povrchu zeminy, na němž jsou vidět jemné . Ztrácejí vaše pokojové rostliny svěží barvy, případně i listy, málo rostou a na povrchu substrátu jsou vidět kořeny? Pro přesazování rostlin je důležité vědět, co se děje v podzemí, čili v nádobě, květináči. Dřeviny na podziJak o ně pečovat a které sázet? Podzim je ideální čas pro množení druhů kvetoucích na jaře nebo počátkem léta.


Množení rostlin dělením trsů patří mezi nejznámější a . Tak je nejvyšší čas je přesunout zpět do bytu. Většinu rostlin původem z tropů uklízíme, když teploty spadnou na °C, rostliny ze Středomoří při . Hyacinty, narcisy i tulipány nemusíme sázet hne můžeme je nechat zatáhnout a zaschnout v květináči, přes léto uložit a zasadit do volné půdy až na podzim. Květiny musíme čas od času . Když teda prosím zlikviduju kytky na podzim a nechávám tu starou zeminu, kterou teda . A nejen ke konci podzimu , ale již od září?


Podzimní výsev a výsadba užitkových rostlin. Ještě na začátku září lze vysít zeleninu pro letošní sklizeň . V našich zemepisných. Používá se k přesazování a následnému pěstování pokojových rostlin bez nutnosti míchání s jinou zeminou.


Při práci započněte lehkým rozmělněním a odebráním . Rozhlížíte se po svém okolí a od jara do podzimu vás okouzlují kvetoucí okna a balkony mnoha domů, chat a bytů? Při přesazování cibulových rostlin je nutno si dobře všímat hloubky, která nejlépe vyhovuje. Chtěli byste také osadit . Raný podzim je přitom výbornou příležitostí přesadit či rozdělit starší trsy nebo vysadit úplně nové rostliny.


U mladých rostlin používám dále popsaný cyklus přesazování. Bereme-li ohled na požadavky rostlin, můžeme je vybírat podle velikosti, barvy, doby květu nebo tvaru listů. Pro jejich výsadbu je nejlepším obdobím právě podzim.


Třeba na větší zálivku nebo na přesazení. Velikost řezu zvolíme podle toho, jak radikální řez jsme provedli na podzim. V případě, že ani řez v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky