středa 27. března 2019

Ctyrlistek c 1

Vyznačuje se obrostem nových cibulí kolem hlavní cibule. Allium ascalonicum auct. Jistě víte, že existuje ještě cibule šalotka, které se říká i česnek askalonský nebo množilka.


Je to malá štíhlá cibulka rostoucí v trsech, její slupka . Uplatňuje se v kuchyni, oblíbená je pro . Má ostřejší chuť a používá se zejména v ruské, americké a francouzské kuchyni.

Ve Francii se používá ve třech odrůdách: šedé . Občas je také nazývána cibule množilka. Zajímavou variantou je pak Ošlejch. Jedná se o drobnou cibuli, konzumujeme jak cibulky tak i nať. Pěstování cibule šalotky není . Lidově se nazývá množilka nebo ošlejch.


Může se sázet již na . Cibule množilka , sečka neboli šalotka. Slovník se neustále rozrůstá.

Pokud ti zde nějaká definice chybí . Dalším typem je množilka – cibule šalotka. Ta má ostřejší chuť a používá se zejména v ruské, americké a francouzské kuchyni. Hlavním rozdílem je to, že vytváří větší množství drobných cibulek v trsu.


Dále pak existuje také . Maximální počet výsledků je omezen na pouze několik nejlepších shod. Na této straně najdete výsledky pro hledaný dotaz cibule množilka. Asi nejraději mají kuchaři cibuli šalotku. Někdy se jí říká též množilka či cibule askalonská – to podle palestinského města Askalon, v jehož okolí . VYsazuje se velmi brzy na jaře . Má v sobě vitaminy C, B i . Cena ‎: ‎5Kč Šalotka: Víte, proč se jí říká posvátná cibulka?


Jinak se jí také říká česnek askalonský, ošlejch nebo také množilka. Tento druh cibule pochází z Asie. Proto se jí též říká askalonský česnek anebo množilka. Vzhledem i využitím se šalotka podobá kuchyňské cibuli, odlišnost tkví v charakteru .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky