čtvrtek 14. března 2019

Xyladecor recenze

Počet skvrn narůstá, spojují se, listy se deformují a postupně zasychají. Na čepelích listů a květních stopkách vznikají protáhlé tmavě hnědé skvrny se světlejším . Projevuje se bílými skvrnami , které jsou fialově lemovány. Larvy jsou bílé s hnědou hlavičkou, beznohé, rohlíčkovitého tvaru.


Skvrnitost listů jahodníku.

Dostal som prostredníctvom časopisu Doma v záhrade otázku, kedy rezať moruše. Příznakem jsou červené svinuté listy a hnědé plody. REZ MORUŠE ROBÍME V . Loni na jaře vysazené sazenice jahod měly na konci léta na listech hnědé skvrny.


Nevíte jaké nemoci nebo škůdci napadli Vaše rostliny? Fragaria × ananassa .

Vhodné jsou například habr (Carpinus), javor babyka (Acer campestre), hloh (Crataegus), moruše (Morus), . Moruše se dokonale hodí na vysoké, řídce stříhané živé ploty. Z ovocných stromů patří moruše mezi až impozantně rozložité obry dorůstající výšky až metrů. Jak a kdy stříhat meruňku? Nejčastěji postihuje jahody (nejvýznamnější choroba jahodníku ), maliny, révu vinnou, okurky,.


Postranní obrost stříháme. Výšku udržujeme zpočátku na m, později výše. Vhodná stanoviště pro moruše nalézáme hlavně v teplejší oblasti, ale . Napadená pletiva šednou a žloutnou, obalové listy hlávek často zasychají, infekce se šíří. Hnědé nebo fialové okrouhlé skvrny se objevují na listech jahodníku.


Moruše jsou tedy jednak užitkovými a jednak i okrasnými stromy. V našich podmínkách se daří dobře nejen jim, ale také druhům moruší , které . Listy moruše jsou cenným zdrojem výživy pro bource morušového, jehož kukla se používá pro výrobu hedvábí. Jahodník , begonie, jiřinky, fuchsie, gerbery, kapradiny a . Bílá skvrnitost jahodníku (mycosphaerella fragariae) Na listech se objevují bělavé skvrny , později s fialovo hnědým okrajem a list postupně celý .

Mulberry velmi dobře snáší střih a tvarování. Starší stromy už nepotřebují řez vůbec. Moruši také občas přihnojíme, ale opět opatrně.


Moruše bílá je výborně mrazuvzdorná a pro nejlepší plody ji. Popis: Na listech se vytváří drobné kulaté skvrny s bílým středem a výrazným fialovým okrajem. Někdy s mohou vyskytovat především . Celkem častou vadou jsou tečky na listech jahodníku. Dobrý den – na na listech zahradních jahod se objevily hnědé skvrny a to vždy na zubatých koncích listů - jahody jsou na stanovišti třetím rokem, . Po vysazení potřebuje výchovný řez.


Ke koupi a sázení moruší se vyjádřil jejich pěstitel, pan . V prvních letech výhonky moruše stříháme , v dalších korunku prosvětlujeme jen občas. Mimo výchovného řezu po vysazení nevyžaduje žádný náročný řez. Pro výsadbu je vhodný jak podzim, tak jaro. Při dozrávání získávají plody tmavě modré až černé zbarvení.


Chutí se podobají sladkým ostružinám, ale obsahují . Jinak ji pěstujeme volně, pokud potřebujeme, uděláme hlubší i zmlazovací řez nejlépe po sklizni (v srpnu). Při silnějším výskytu listy hnědnou a usychají. Tady jsou nemoci jahodníků s obrázky, podívejte se na . Napadení plodů jahodníku se projevuje jako hnědé , výrazně okrouhlé skvrny.


Strawberry mild yellow. Na plodech se tvoří hnědé skvrny , které se postupně zvětšují. V průběhu sezony se na listech jahodníku malé skvrny s bílým středem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky