úterý 19. března 2019

Saturejka jinak

Jméno vzala saturejka od od sexuálně neukojitelných Satyrů - a ne. V tomto období hojnosti ji pak rozdávám všem spolupracovníkům a kamarádům a ještě ji sama . Silice – ta je skvělá proti vosímu bodnutí, stačí rozmixovat nebo jinak rozmělnit lístky a spolu se vzniklou šťávičkou přiložit na postižené místo. Jinak si musíme na sezónu koupit jinou. Pro sušení jsou ideální místa s dobrou cirkulací vzduchu, jinak hrozí nebezpečí . Oproti saturejce zahradní má saturejka horská poněkud jemnější aroma.


Saturejka jinak

V zimě ji ukládáme do skleníků, jinak je celkem nenáročnou bylinkou. SATUREJKA : Jak pěstovat fazolové koření, základ nápoje lásky. Sušíme ji na místech s dobrou cirkulací vzduchu, jinak hrozí nebezpečí zhnědnutí listů a zatuchnutí. Text je dostupný pod CC BY-SA 3. Při vaření používáme saturejku jako koření vždy opatrně, jinak by jídlo . Je silně aromatickou letničkou.


Pochází z jihovýchodní Evropy (ze Středomoří). Isabell nemohla jinak než se cítit polichocena. Sušíme ji rychle ve stínu při teplotách do °C, nejlépe v mírném průvanu, protože jinak může droga zhnědnout a zatuchnout. Skvělá kořeninová bylinka s minimálními nároky na péči.


Saturejka jinak

Netrpí příliš škůdci ani chorobami, . Pokud se na skle- nici objeví stopy vlhkosti, musite rostliny dosusit, jinak by mohla. Ba- zalka, kopr, petrzel, estragon a saturejka se nejprve pfedmra- Bylinky . Najdeme ji ve směsi Čubrica nebo také v Provensálském koření. Má výrazné aroma a je vynikající při. Vyžaduje lehčí půdu a . Dnes jsme pro vás připravili jahodové smoothie 4x jinak.


Je vhodná zejména k masu a sýru. Přes léto vydrží na zahrádce, přes zimu . Tento pin objavil(a) Marcela Pa. Objavte (a uložte si) svoje vlastné piny na Pintereste.


Bylinky vhodné pro sušení: máta, šalvěj, tymián, rozmarýn, estragon, majoránka, oregano, verbena, saturejka. Bylinky, které nejsou tolik vhodné pro sušení: . Je to každoroční, ale jinak je podobný v provozu a chuti k celoroční saturejka horská. Do jídla ji přidáváme na konci vaření, nejvhodnější jsou celé lístky, nedrobené, jinak saturejka chutná hořce! Saturejku můžeme kombinovat s .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky