pátek 29. března 2019

Balkony balajka

Kvalitní osivo je základem zdravého, sytě zeleného a hustého trávníku. Receptury jsou sestaveny z takových druhů a odrůd osiv, které mají ty nejlepší . TRavní směsi vybíráme podle typu a účelu trávníku. Pojďme se podívat, jaké travní směsi jsou vhodné pro okrasný, užitkový či zátěžový trávník. Jednotlivé travní druhy reagují rozdílně na intenzitu a výšku sekání. Druhy trávníku jsou různé.


Každý trávník může být jiný, proto si před každým zaséváním rozmyslete, na co jej budete využívat. Vždy je to jiné, pokud . Travní směsi jsou namíchány z těchto druhů trav. Kupujte vždy kvalitní směs, která bude odolná proti plísním a chorobám. Sestavení optimálních směsí pro jednotlivé typy trávníků vyžaduje hluboké odborné znalosti o travních druzích i odrůdách a praktické zkušenosti s jejich . Například dlouhodobé hnojivo FloraSelf je vhodné pro všechny druhy. Takové typy trávníků s nízkou zatížitelností se hodí na pohledové plochy nebo předzahrádky.


Díky jílku vytrvalému se trávník rychleji zazelená a zapojí. Je jakýmsi živým kobercem, bez něhož by většina zahrad ztratila část svého . Kostřava červená ( Festuca rubra agg. ) Lipnice luční ( Poa pratensis L. ) Do některých travních směsí se využívají další doplňkové travní druhy jako je psineček . Pro intenzívní typy trávníků se jako nejvhodnější šířka listu udává rozmezí – mm. Přestože se jedná zpravidla o typicky . Měsíce březen, duben a květen jsou ideálním obdobím k výsevu trávníku. Tím se vyhnete velkému suchu v létě a je v této . Mám zasazených asi ovocných stromků v rohu zahrady, . Pokud ji nemá, začnou se v něm postupně objevovat méně kvalitní travní druhy a plané trávy z náletů, čímž kvalita drnu podstatně trpí. Trávník se skládá z . Lze dosívat trávník i přímo z pytlíku?


Přímý dosev bez použití substrátu je také možný, pak ale musíme vyseté osivo do půdy zapravit, aby nedošlo . Navrhování travních porostů, specifické druhy trávníků. Hnojivo vhodné pro všechny typy trávníků. Pomáhá eliminovat růst plevelů. EXPERT trávníkové hnojivo granulované - všechny druhy. Jílek vytrvalý (Lolium perene) Víceletá ( - let) volně trsnatá tráva nižšího vzrůstu.


Toto pojetí termínu louka je zařazeno v kategorii krajinných trávníků s extenzívním obhospodařováním. Nejčastěji požadovanými typy pro běžné zahrady jsou dekorativní (okrasný), zátěžový anebo volně rostoucí trávník (louka). Zajistíme pro vás různé druhy travního osiva, ať už se jedná o pastevní, luční, nebo . Chcete letos založit vlastními silami trávník ? Umělý trávník prošel v posledních letech dlouhou cestou a výrobci vyvinuli řadu způsobů, aby umělý trávník.


Tyto travní druhy mají rozdílnou dobu vzcházení, proto je trávník ve svém prvním měsíci nevyrovnaný a je na něm vidět postupné vzcházení . Podle četnosti sekání se dělí na intenzivní a extenzivní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky