pondělí 29. dubna 2019

Cedr himalájský převislý

Je to neopadavý jehličnan se zelenkavými jehlicemi a Pendula má terminální výhon převislý. Chybí vám na zahradě krásný vzrostlý jehličnatý strom? Nechcete čekat než cedr vyroste?


Vysadíme vám vzrostlý strom přímo . Je to menší strom s převislými větvemi, dorůstající výšky 3-m. Jehličí má zbarvené do.

Himálajský cedr je zřejmě nejpůvabnějším druhem cedru. Jeho stavba je v mládí přísně pyramidální, s rozložitými větvemi a převislými konci. Jedná se o převislý kultivar botanického druhu . Větve cedru bývají ve vodorovné poloze, koncové větvičky jsou převislé.


Tvoří menší strom dorůstající do výšky - m. Na převislých výhonech roste ve . Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Tento pin objevil(a) Sofia Lauren.

CEDRUS DEODARA (Roxb. ex D. Don) G. Koruna jehlancovitá, větve rozložité, koncové větvičky převislé , . V mládí má přísně pyramidální tvar, s rozložitými větvemi a převislými konci. Don – cedr himálajský (obr. 16) Pochází z . I v křesťanské tradici je cedr. Přestože kalifornský bílý cedr je jedním z nejvyhledávanějších jehličnanů.


Myslím si, že není třeba tento kultivar cedru himálajského nějak složitě představovat. Vytváří poměrně mohutné kaskády převisajících, sytě zelených větviček, které . Obecně platí, že nejméně náročný na pěstování je cedr atlaský, o něco náročnější je cedr libanonský, nejnáročnější cedr himálajský. Glauca Pendula ´ - kmen je převislý , větve visí záclonovitě dolů, šedomodré zbarvení . Letos ,ale poprvé má jehličí úplně rezavé a . Pendula je převislou formou atlaského cedru s nápadně modrostříbrnými jehlicemi, podobnými. Himalájský cedr potřebuje být umístěn na stanovišti,. Cedr s převislými větvemi.


As the name implies this little cedar is prized for its bluish colored foliage. It has a mounding habit and is slow growing and makes an excellent addition to the . Borovice himalájská, pinus walichiana.

Má kónický korunu s větvemi úrovně a převislými větviček. Jak název napovídá, jedná se o převislý kultivar himalájského cedru, který je poměrně hustě větvený. Je vhodné rostlinu vyvazovat, protože rostlina je tak vysoká .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky