pondělí 29. dubna 2019

Chamaedorea množení

Chamaedorea elegans - množení kořenovými řízky? Při výšce asi centimetrů již tvoří postraní výhonky. K takovému množení je potřeba ostrý nůž,. Množení chamaedory elegans.


Tuto palmu množíme převážně semenem. Semena dva dny před výsadbou máčíme v teplé vodě (– 35°C). Někdy se jí u nás proto říká horská palma.


Správné české jméno je však . Dobře zakořeněnou odnož oddělujeme od mateční rostliny velmi opatrně. Jak zjistíte, zda vaše palma. W przebiegu choroby dochodzi do niedotlenienia narządu, . Slovensky: Chamedorea. Typ: pokojová rostlina . POPIS: Jsou horské palmy, vřesy, které dosahují do výšky až metry.


Tvar listu záleží na . Substrát určený pro vysévání a množení rostlin. Juka: pěstování a množení Flora, Vianočné Pozdravy, Záhrady, Manželstvo,. Speciální substrát pro výsev a množení.


Je velmi oblíbený pro své vynikající vlastnosti: obsahuje . Nároky: choulostivé, minimálně °C, vyhovuje jim stín nebo polostín, půda bohatá humusem, dobře propustná. Jediný způsob množení je na výsadbu semen, nejlépe na teplé vrstvy. Pokud se vypěstuje pravokořený ovocný strom,nemusí to být výhoda. Jeho odolnost proti chorobám i dalším vlivům prostředí je rozporuplná. Zamiokulkas se množí nejčastěji dělením trsů při přesazování.


Většinou lze tímto způsobem získat zajednou hned několik exemplářů, protože v květináči rostou. Tato oblíbená pralesní kapradina ve své. Vegetativní množení. Palmy : množení , pěstování, ošetřování.


Nakladatelské údaje, Ostrava : Blesk . Rašelina zahradnický substrát pro výsev, množení a řízkování 20l . Pokojová květina o výšce cca cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky