Pěstoval se již ve starověkém Egyptě. V současné době se těší největší popularitě v Itálii a . Jak pěstovat různe druhy salátu. Víte, že v zahradě lze kromě klasiky, hlávkového salátu, úspěšně vypěstovat i ledový salát, římský salát , . Hlávka je středně velká až velká, široce elipsovitá, středně hustá a otevřená.
Posledním z typů salátu je salát římský.
Pěstujeme ho přednostně na jaře a na podzim. V létě jej můžeme pěstovat pro mladé listy . Dle pěstování ho lze dělit na ranný, letní, pro výsadbu ve sklenících, vyhřívaných sklenících, venkovní atd. Odrůdy jsou vhodné pro jarní i podzimní pěstování , doporučujeme pěstovat minimálně ve sponu × cm. Vyhledávání: Zobrazení.
Pokud máte na zahradě nějaký světlý kout . Takový salát můžete s úspěchem pěstovat až do podzimu. Věděli jste, že můžete doma pěstovat také salát? Tužší saláty, jako např.
Dále můžeme pěstovat ledový nebo římský salát či chuťově zajímavou rukolu. Podmínky pro výsev a pěstování. Ačkoliv se každá odrůda salátu . Máte raději římský nebo ledový salát ? Většina odrůd vyžaduje stejné podmínky a péči, můžete tedy zkusit pěstovat více než jeden druh, pokud máte rádi mix . Jak ho ale správně pěstovat ? Má rád teplo, nebo mu svědčí spíše chlad?
Existuje hned několik druhů této zeleniny: římský salát , který má . Salát , nejrozšířenější listová zelenina pěstování , salát , salátu ,jak pěstovat,druhy salátů,listový, římský ,listová zelenina. Kdo by neznal římský salát. Vzhledem se podobá pekingskému zelí a má na skus tužší podlouhlé listy.
Obsahuje hodně vlákniny a . Dalším typem salátu je salát římský. Ledový salát, hlávkový salát, římský salát ,. Ale co tenkrát jemný zubatý jazyk, zašpičatělé ďáblovo ucho . Rukola je skvělá v míchaných salátech , kde . Saláty římské a ledové mají listy tužší. Jde například o salát římský , salát hlávkový, ledový, ale také štěrbák, roketu, endívii nebo mezunu. Nejčastěji pěstovaný typ salátu je .
Hlávky jsou středně velké, elipsovité, sředně husté a otevřené. Salát římský GALANDER - poloraná odrůda římského salátu pro polní pěstování. Použití: Pro přímou spotřebu v podobě salátů , na zdobení jídel a obložených chlebíčků. Doby, kdy v Česku frčel .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.