čtvrtek 27. června 2019

Halčivec révový

Slovenský název: Hálkoveč viničový. Arachnida) řád: sametkovci (Prostigmata) čeleď: vlnovníkovití (Eriophyidae). Calepitrimerus vitis. Další české názvy: vlnovník . Popis: Drobný, okem neviditelný roztoč, který způsobuje, že na jaře raší letorosty pomaleji, listy jsou drobné a zkadeřené.


Poškození, Biologie, Ochrana. Rašící listy révy jsou drobné, čepele listů . Děkujeme za pochopení. Druhým nepříjemným škůdcem vinné révy je hálčivec révový , který způsobuje kadeřavost neboli akarinózu. Halčivec révový nebo vlnovník révový.


Tento příspěvek (zjistit adresu). Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Mezi důležité roztoče vyskytující se u révy vinné patří hálčivec révový ,. Intenzita výskytu tohoto škůdce není . Příznaky poškození: V jarním období dochází k . Na jaře letorosty raší pomaleji. Při silném napadení rašící lístky zasýchají. V tom jarním blázinci jsem letos opět preventivně neošetřil Sulkou, a první výsledky se již dostavují.


Halčivec révový

Hálčivec a vlnovník hrušňový. Na hrušních se také silně přemnožili vlnovníci , zejména vlnovník. Eriophyes tiliae, vlnovník Eriophyes leiosoma, . Drobný roztoč s příčně rýhovaným tělem, trojúhelníkovitou hlavohrudí a dvěma páry nohou.


Kumulus je fungici tj. Postřik nemůže fungovat. Keře s příznaky choroby. Samice zobonosek vykusují pruhy v listech a . Mezi další známé škůdce patří zobonoska révová, různorožec trnkový, obaleč . Tu druhou zákeřnou chorobu způsobuje roztoč hálčivec révový ,. K nejvážnějším chorobám patří padlí a plíseň révová (perenospora). Nadále je třeba věnovat zvýšenou pozornost révovým školkám a mladým výsadbám.


Vlnovník révový slabé. Aktuální výskyt sledovaných organizmů a) plíseň révy – popis . Réva vinná - hrozny stolní: padlí révové: 3 .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky