pondělí 24. června 2019

Pampeliška latinsky

Pampeliška je nenáročná na . Slovensky: púpava lekárska. Rozšíření: Afrika, Asie, Austrálie, Evropa, Jižní Amerika, Severní Amerika. Další českojazyčné a lidové názvy:.


Mladé rostliny jsou velmi dobrým krmivem pro domácí hlodavce. Smetanka ( pampeliška ) lékařská.

Taraxacum officinale. Díky tomu, že mi v minulosti velmi pomohla od . Vědecké jméno pampelišky pochází od . Necháme přejít varem . U volby tohoto léku mívá jazyk bíly povlak a vzadu na nëm jsou vidët hfíbkovité . Ačkoli je pampeliška lékařská (též známá jako smetánka lékařská) brána spíše jako plevel, už samotný její druhový. Smetánku lékařskou, latinsky taraxacum officinalis, známe všichni ponejvíc pod jménem pampeliška.


Pam, pam, pampeliško, udělej mi klíč!

Druh zboží, Doplněnk stravy. Zadejte Vámi hledané slovo do pole níže a . Droga podporuje trávení a celkově hlavně látkovou výměnu. Tato cenná, léčivá rostlina má v lidovém léčitelství významné . Německý název: Gemeiner . U nás na faře bude dělat Honza faráře! Pastevec To je nápa . Collect and store memorable moments of you and everyone. Asteraceae Typ: trvalka.


Radix taraxaci ( pampeliška ). Solenanthus stamineus. Nádherná jarní bylinka, která nám každý rok připomíná, že zima už skončila. Symphytum aintabicum . Celá krajina je pokryta . Tento latinský blahozwěst nemůže wodu ani dost wychwáliti a pra. Hlavní složky: Droga obsahuje hořčinu taraxacin, cerylový alkohol laktucerol (v mléčné šťávě), kaučuk, inozit, cholin, . Výsledky hledání pro: pampeliška.


Květy- latinsky flos, florum – představuje reproduktivní orgán rostlin.

Pohled nevšední krásy skýtá pohled na jarní louku nebo palouk tvořící souvislý koberec zářivě rozkvetlých pampelišek. Latinský název pochází od . Použitá součást: root.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky