středa 19. června 2019

Prodej bylinek praha 4

Kapradiny mají tu velkou výhodu, že nevyžadují příliš mnoho světla. Podtitul: aby se jim dařilo co nejlépe : odborné rady pro nákup, ošetřování a množení, jak pečovat o oblíbené druhy a odrůdy. Autorka Susanne Amberge. POKOJOVÉ KAPRADINY a péče o nich.


Z prosincového čísla časopisu Receptář jsme vybrali rady, jak pěstovat kapradiny jako pokojové rostliny. Parožnatka vyžaduje rozptýlené světlo, vyhovuje jí normální pokojová teplota, ale potřebuje vysokou vzdušnou vlhkost. V době vegetace má tato kapradina ráda . Ledviník ztepilý (Nephrolepis exaltata) Není jedovatý.


To znamená, že jestli máte univerzální hnojivo pro pokojové rostliny, kde je . Mimo to, podle autorky knihy Life management: jak získat více času, energie a pořádku v životě Dity Zandl, kapradiny i jiné pokojové květiny . Jste-li milovníky kapradin , u nás si rozhodně přijdete na své. Kapradiny jsou perfektními pokojovými rostlinami a jsou již mnoho let oblíbené. Ve skupině velkých kapradin je nejznámější ledviník (Nephrolepis). Kapradiny rodu Platycerium patří mezi oblíbené a časté pokojové rostliny. Pokojové rostliny: Kapradiny.


Celkem je známo druhů, některé druhy jsou velmi mohutné, . Jako pokojové dekorace se u nás používají zejména tropické druhy. Převislé listy pokojových kapradin jakoby domů přinášely dotek lesa. V interiéru působí svěžím dojmem, pokud se o ně ovšem správně staráme . Zaléváme do misky pod květináčem, nejlépe odstátou vodou pokojové teploty.


Vysoká vlhkost vzduchu je pro úspěšné pěstování kapradin. Listy této kapradiny sahají vysoko do prostoru. Proto je tato rostlina známá jako křídelnice krétská.


Tato veselá rostlina je velmi nenáročná a bude se jí dobře . Na rozdíl od většiny pokojových rostlin, které nejlépe rostou na osluněném okenním parapetu, dávají kapradiny přednost polostínu a vlhčímu . Také některé druhy kapradin můžete umístit do relativně tmavých koutů. Ideální je drobnolistý netík, který má ale . Většina druhů kapradin pak zimu úspěšně přečká. Také rosení kapradinám zaručí vyšší vlhkost vzduchu. Platí, že čím vyšší teplota, tím častěji by . May Myslíte, že pěstovat pokojové kapradiny je náročné a nedaří se vám to?


Z krásně zelené rostliny máte za pár týdnů ubožáčka, který nepřežije první . Oddělení kapradiny obsahuje jedinou recentní třídu Polypodiopsida (používají se i synonymická označení Filicopsida či Pteridopsida).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky