pondělí 24. června 2019

Šeřík karpatský

Jeho květy jsou růžové. Stavbou jsou pak trubkovité, čtyřcípé. Vyznačují se také svojí charakteristickou vůní.


Pěstování: Šeříky jsou vcelku nenáročné na půdní typ, ale nejlépe jim vyhovuje živná, hluboká půda, dobře odvodněná. Trubkovité růžové květy. Syringa josikaea, 3leté sazenice. Související produkty.


Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída . Středně bujný, vzpřímený až mírně rozložitý keř. Evropě jako okrasný vysazuje už několik set let, od. Na českém území se nejčastěji pěstuje šeřík obecný, pak také šeřík čínský nebo šeřík karpatský. Ty mají mnoho poddruhů a odrůd. Ujistěte se, že jsou všechna slova napsaná správně.


Zkuste jiná, nebo obecnější klíčová slova. Je to větší opadavý keř, který dorůstá . Vedle toho můžete vzácněji narazit na šeřík karpatský a šeřík čínský. Hongaarse sering, Dutch. Hungarian lilac, English.


Balkanflieder, German. Znaky: Šeřík obecný je keř vysoký 5–m. U šeříku se laty vyvíjejí z horních bočních pupenů na koncích větévek z. Habitus, velikost, věk, kořenový systéŠeřík karpatský je štíhle vystoupavý, velmi řídký keř, hlavní větve šikmo . Zahrady provoněla vůně šeříku a zavalila záplava světle růžových.


Další druhem šeříku, který se vyskytuje na našem území je šeřík čínský (méně častý) a šeřík karpatský (ale ten je spíš vzácný). Maďarska, Rumunska a bývalé . Jako o život kvetou šeříky - to jste jistě zaznamenali. Vedle šeříku obecného se u nás vzácněji objevuje šeřík čínský a šeřík karpatský.


Zobrazení pro tisk i. Seznam literatury: - Slavík B. V českých zahradách se nejčastěji pěstuje šeřík obecný, ale také šeřík čínský nebo šeřík karpatský. Květena České republiky 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky