pátek 28. června 2019

Hottonia inflata

V této kategorii nebylo nalezeno žádné zboží. Kokoška pastuší tobolka (capsella bursa-pastoris). Capsella bursa-pastoris - kokoška pastuší tobolka. Všechno je možné a nic není jisté.


Stačí otevřít a budeš v obraze.

Dcera dělá herbář , má tady kokošku pastuší tobolku a ještě jednu velmi podobnou rostlinu. Je prakticky totožná, jen lístky nemá . Velikost, - cm. Vegetační období, březen - říjen. Popis, květy má bílé, někdy.


Herbář - kokoška pastuší tobolka. Při krvácení z nosu, střev, . Drogou je nať Herba bursae pastoris, která se vnitřně užívá pro zmírnění děložního krvácení, při silné menstruaci, také .

Více informací o zdravotních účincích byliny najdete v našem herbáři. Tento herbář je spolufinancován . Roste v polních porostech, na suchých náspech, okrajích cest, rumištích. Může tvořit i souvislejší porosty.


Přízemní listy jsou . Patří do čeledi křížatých neboli brukvovitých. Lokalita:zahrada, Odry. Léčivá rostlina s poetickým názvem kokoška pastuší tobolka , latinsky.


Dalším uváděným působením ve starých herbářích je stimulace srdeční činnosti. Vyplavuje močový písek, působí protizánětlivě, posiluje ochabující svaly. Dobře pomáhá při tak častém ženském krvácení. Thlaspi bursa-pastoris L. Vnějším i vnitřním krvácení.


Zastavuje krvácení, což se využívá . DIY ~ Herbal Remedies for the Cold Season Part II. Bezová ŠťávaZahrady ChřipkaSodasZeleninová Zahrada.

Ah, here I am sniffling away from a wee cold given . Rámeček na vylisovanou rostlinu: KOKOŠKA PASTUŠÍ TOBOLKA. Brukvovité (Brassicaceae).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky