čtvrtek 17. srpna 2017

Dracaena marginata opadávání listů

Dracena prosím poradíte. Nevím co s ní tak bych byla ráda kdyby něko . Vytvářejí dřevitý kmínek tak, že odumírají listy ze spodní části. Rostlina by nikdy neměla stát v průvanu, který jí hodně škodí a hlavně urychluje žloutnutí a opadávání spodních listů. Jestliže opadávají spodní listy draceny,nic se neděje.


Je to normální jev, spojený s přirůstáním kmínku.

Mám dracenu a poslední dny jí nějak opadávaly listy až opadly všechny. Zkroucení, zhnědnutí a následné opadávání listů může být také způsobeno příliš. Dobrý den, již cca týdny opadávají mé rostlině listy. Současně s tím odumírají vrcholky kmínků s listy , celkem má tyto . Listy jsou úzce kopinaté až mečovité, vyrůstají v husté spirále na koncích větví, jsou tuhé,.


Pochází z Madagaskaru. Dorůstá výšky - 3m, po čase se větví. Na stoncích jsou drobné jizvičky po opadaných listech.

Stačí upravit zálivku nebo stanoviště a je . C, v zimě by neměla klesnout pod °C. Spodní listy dracén časem žloutnou a opadávají. Jedná se o pokojovou rostlinu, která má silnější holý stonek, na jehož vrchu rostou úzké listy do tvaru růžice. Na kmíncích se po objevují charakteristické „jizvy“, způsobuje je opadávání starých listů.


Starší listy časem opadávají a pak je patrné, jak rostlina roste v. Někdy se stane, že dracéně začnou v zimě opadávat listy , to je způsobeno přílišným . Příčinou opadávání listů u dracen bývá většinou přelití (a následná hniloba kořenů). Způsobují opadávání listů a celkové zakrnění rostliny. Kompletní technická specifikace produktu DRACAENA MARGINATA , 160cm a další informace o produktu.


Nehrozí zde ani nežádoucí růst, či opadávání listů. Je možné použít jako prevenci přípravek Previcur Opadávání listů. Už při teplotě °C totiž rostlina přestává růst a listy začínají opadávat. Je možné,že prelita rostlina špatně kvete a květy opadávají.


Záchrana orchideje svraštělé listy usychání květů opadávání poupat Korn, Nasa, Domov A Zahrada,. Bílé tečky se pak zvětšují a trochu žloutnou Listy pak opadávají. Zkoušíme Kuprikol ale zřejmě nezabírá. Má někdo zkušenosti s touto .

Listy dracaena jsou nádherné, dlouhé, tenké a zelené jako dlaň. Při jejím nedostatku dochází k hnědnutí listů. Příliš tmavé stanoviště v zimě zapříčiňuje opadávání listů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky