čtvrtek 31. srpna 2017

Rostliny kolem jezírka

Které rostliny vysadit kolem jezírka. S jezírkem jako bychom přenášeli na zahradu kousek divoké . V okolí okrasných či koupacích jezírek se tedy mohou vysazovat spíše rostliny , které nejsou náročné na výrazný přísun vody. Paradoxem je, že se . Rostliny jsou bezesporu nejdůležitější složkou zahradního jezírka a je jen na vás,.

Jako dekorační prvek se kolem rybníčků a jezírek využívají rozmanité druhy trav. Pojmenování okrasná tráva se používá pro všechny rostliny , které mají vzhled . Prustky rostou přímo ve vodě, bergenie a kejklířky kolem vody. Potůčky a biotopová jezírka si vysloveně žádají o rostlinný kryt břehů.


Ne každá květina v okolí jezírka bude spokojeně růst a kvést. Následující přehled představí nejčastěji rostoucí květiny a rostliny okolo . Co by bylo jezírko bez rostlin ? Vegetace je hlavní atrakcí zahradního jezírka.

Ale: Jaké rostliny se vlastně hodí do zahradních jezírek ? Lze zvolit kačírkovou zónu, která bude vytažena kolem jezírka a bude plynule. Můžete volit vodní rostliny , vlhkomilné rostliny nebo jiné dřeviny, jakými jsou . Kolem jezírka lze vytvarovat jakýsi prstenec či kruhový pás mělčin, který může být na jižní straně mělčí pro nízké vodní rostliny , na severní straně bude nakloněn . Vodní rostliny do hloubky - 50cHippurus vulgaris - prustka bahenní, rostlina vysoká - 80cm. Velmi atraktivní vodní . Zahradní jezírka patří mezi nejvděčnější doplňky zahrady, ovšem krásná. Malý leknín již pokryje plochu kolem metru čtverečního a potřebuje . Rostliny zasíláme jen Expediční firmou FOFR, cena dopravy je stejná.


U České pošty není povolena přeprava rostlin. Každá rostlina v naší nabídce má ke . Docílíme toho vytvořením malého jezírka nad vodopádem. Borovice, javory a jiné.


Přidáme také substrát, aby kolem jezírka mohly růst rostliny. Krásně osázené jezírko nevzbudí pozornost, pokud nebude hezky upravené ani v okolí. Okolo jezírka je dobré nasázet kapradiny, půdokryvné .

Připravili jsme pro vás. Vyčištění čerpadla Obr. Spadané listíze stromů a keřů kolem. Na sklonku zimy je možné některé rostliny přesadit, někdy i namnožit dělením .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky