středa 30. srpna 2017

Ekologický postřik na mandelinku

Mandelinka bramborová ( Leptinotarsa decemlineata). Z přírodních přípravků proti tomuto nepříjemnému . Vhodný do ekologického zemědělství. Především mi jde o mandelinku bramborovou a plíseň natě.


Jsou plodiny v fóliovníku sousedící s polem ohroženy postřiky z pole?

Někdo tvrdí, že mandelinkám vadí postřik mýdlovou vodou nebo kávová sedlina. Nejúčinější jsou ale chemické postřiky v době líhnutí larev. Ekologičtí zemědělci mohou aplikovat pouze biologické přípravky k ošetření rostlin, nikoliv však chemické.


K ochraně proti mandelince bramborové je k dispozici . Mnoho lidí si zakládá na ekologickém pěstování plodin a nechtějí proto. Témata : brambory, mandelinka , škůdci, domácí postřik , rajčata, kopr, . Ekologická zahrada: Jak o ni pečovat bez použití chemie?

Mšice, molice, larvy mandelinky a obaleče zlikviduje postřik mýdlovou vodou v . Je levný, snadno dostupný a zcela ekologický. Když nebude zbytí, protože mandelinka se vyhne vaší kontrole, můžete použít některý z ekologických postřiků. Bohužel na tyto postřiky mohou . Larvy jsou červené, olygopodní ztloustlé s černými znaky na boku. Během roku tvoří 1-generace. Přezimují dospělci v půdě.


Latinský název ‎: ‎Leptinotarsa decemlineata (Say) Německý název ‎: ‎Kartoffelkäfer Slovenský název ‎: ‎Pásavka zemiaková Anglický název ‎: ‎Colorado potato beatle, Color. Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Oba zmíněné přípravky jsou povolené i do ekologického zemědělství . Obi nám poradili postřik na citrusy , vůbec to nefungovalo. Je vůbec na mandelinku.


Dnes již se mandelinka bramborová takové popularitě netěší, to však nic nemění na…. Postřik z kopřiv mandelince nesvědčí. Jen vůně ale na malé škůdce mnohdy nestačí, takže je potřeba připravit silnější arzenál – postřiky !

Použijte přípravek – jaký postřik na mandelinku bramborovou použít? Včetně několika ekologických přípravků, jejichž látka je extrahována . Znáte fígle našich předků, i nové postupy moderních ekologických zahrádkářů? Přípravek vhodný k ochraně rostlin na přírodní bázi.


Křenu se obloukem vyhýbá mandelinka bramborová. Vhodné pro ekologické zemědělství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky