Počet skvrn narůstá, spojují se, listy se deformují a postupně zasychají. Na čepelích listů a květních stopkách vznikají protáhlé tmavě hnědé skvrny se světlejším . Projevuje se bílými skvrnami , které jsou fialově lemovány. Larvy jsou bílé s hnědou hlavičkou, beznohé, rohlíčkovitého tvaru.
Skvrnitost listů jahodníku. Loni na jaře vysazené sazenice jahod měly na konci léta na listech hnědé skvrny. Příznakem jsou červené svinuté listy a hnědé plody.
Nevíte jaké nemoci nebo škůdci napadli Vaše rostliny? Fragaria × ananassa . Nejčastěji postihuje jahody (nejvýznamnější choroba jahodníku ), maliny, révu vinnou, okurky,. Napadená pletiva šednou a žloutnou, obalové listy hlávek často zasychají, infekce se šíří. Hnědé nebo fialové okrouhlé skvrny se objevují na listech jahodníku.
Popis: Na listech se vytváří drobné kulaté skvrny s bílým středem a výrazným fialovým okrajem. Někdy s mohou vyskytovat především . Celkem častou vadou jsou tečky na listech jahodníku. Při silnějším výskytu listy hnědnou a usychají.
Tady jsou nemoci jahodníků s obrázky, podívejte se na . Napadení plodů jahodníku se projevuje jako hnědé , výrazně okrouhlé skvrny. Strawberry mild yellow. Na plodech se tvoří hnědé skvrny , které se postupně zvětšují. V průběhu sezony se na listech jahodníku malé skvrny s bílým středem.
Ty rezavé skvrny na listech nejsou až zas tak vážné onemocnění. Dobrý den, moc prosím o radu ohledně jahod. Napadá listy , stopky květů, květy a plody. Jahody – Plíseň šedá. Na řapících listů a květních stoncích se vytvářejí protáhlé tmavě hnědé skvrny se světlým . Choroby drobného ovoce.
Listy napadených rostlin se svinují, spodní strana má nachové zbarvení,. Bílá skvrnitost listů jahodníku - Mycosphaerella fragariae, konid. Didymelové odumírání maliníku Hnědé padlí angreštu – příznaky na listech a. Vajíčka kladou po jednom do květních poupat jahodníků a nakusují květní.
Listy jahodníků by měly být zelené a beze skvrn. Pokud jsou jejich okraje hnědé nebo zakroucené, sáhněte raději po jiné sazenici. Ošetřování jahodníku za vegetace - článek na Vaření.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.