pátek 17. ledna 2020

Masožravky pěstování

Masožravé rostliny jsou úchvatné unikáty. Mnozí lidé se však obávají, že jsou to rostliny choulostivé, pěstování je složité, že je budou muset . Narozdíl od klasických pokojových rostlin svým . Zajímavou a často pěstovanou masožravou rostlinou je mucholapka (Dionaea muscipula). Tato drobnější rostlina vyniká kromě květů atraktivními .

Pěstování aneb umístění. Nejvýhodnější je pěstovat masožravé rostliny v temperovaném skleníku, který vyhrazen pro masožravky má jen málokdo. Jsou efektní a zajímavé, především svým převráceným vztahem k živočichům.


Nejsou potravou živočichů, ale naopak . Kdy a jak mohu pěstovat masožravky ? Většinu druhů masožravých rostlin není nijak těžké pěstovat. Na masožravé rostliny pro pokročilé, například exempláře heliamfory nebo láčkovice . Rozhodl jsem se proto natočit návod na pěstování mucholapky.

Ve videu vám povím základy - jak pěstovat. Exotické masožravé rostliny jsou krásné, zároveň ale vzbuzují respekt. Není se však vůbec čeho obávat. Láčkovka, rosnatka či mucholapka jsou . Tradiční Výstava masožravek v Praze.


Jak na masožravky OD SEMÍNKA. Velký pozor si ovšem dávejte na kvalitu vody, kterou masožravku. Naše substráty pro masožravé rostliny mají optimální poměr vlhkosti i vzduchu.


Na pěstování (nebo vlastně chov?) jsou nenáročné, je třeba si jen správně vybrat … Save. Proč jste se rozhodl pěstovat masožravé rostliny ? Vždy mě lákaly zvláštní druhy rostlin. Péče o masožravé rostliny. Základy o pěstování masožravých rostlin. I když jsou masožravky oproti živočichům celkem nenáročné, potřebují i tak čas od času naši starostlivou péči.


Nejčastěji pěstované druhy. Existuje mnoho druhů masožravek.

Začátečníkům se doporučuje pěstovat rosnatky (Drosera) a mexické tučnice ( Pinguicula), případně šprlici (Heliamphora) či mucholapku podivnou . Instrukce a návody jak pěstovat. Aktuality a aktualizace. Už vás nebaví pěstovat klasické pokojové rostliny?


Zkuste něco nového a pořiďte si masožravou rostlinu! Markéta Aubrechtová z Českých Budějovic začala s pěstováním masožravých. Každopádně masožravky jsou na pěstování určitě nenáročné.


Je třeba dodržet pár základních pravidel a rostliny budou bez problémů prosperovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky