pátek 31. ledna 2020

Pěstování meruněk na vysočině

Návod na pěstování meruněk. Meruňky stejně jako broskvoně pochází z Číny. Důležité je zvolit vůči mrazu odolnou odrůdu a na vhodné podnoži.


Kde vysadit meruňku ? Kdyz ti merunka namrzne v dobe kvetu tak nic nesklidíš jako jiní pěstitele.

Pamatuj ze merunka potrebuje vápnit a strikat do kvetu v dobe kvetení . Meruňka je ovocný strom, který k nám dorazil z Číny přes Itálii, Slovinsko, Štýrsko a Rakousy. Ve fázi růžového poupěte je ničivá teplota kolem -°C, v plném květu meruňka snese ještě teplotu kolem -°C, malé plody se poškozují již při teplotě kolem -° C. Nejvíce meruněk se nachází v sadech Jihomoravského kraje ( ). Těžko by se meruňky pěstovaly např. Tím nechci říci, že by to vůbec nešlo, ale byly by problémy s přezimováním, namrzáním v . Její pěstování je rozšířeno především na jižní Moravě, v Čechách podstatně méně, což souvisí s odlišnými klimatickými podmínkami.

Vyplatí se ještě pěstovat ovoce? Projekt ATCZ-1Klimatická zeleň pro obnovu zeleně v krajine. Chtěla bych se informovat na odrůdu meruňky Bergeron.


Jaroslav Patočka nabízí své zkušenosti s pěstováním jabloní v zahradě katastru. Vedle jabloní autor pěstuje hrušně, třešně, višně, slivoně, meruňky , . Pěstujeme a třídíme ovoce: jablka, hrušky, višně, meruňky , třešně. Pronájem skladovacích a kancelářských prostor, chlazené boxy. V nabídce jsou také chlazená, . Pěstování meruněk a broskví.


Kvetou jindy než meruňky a tak prospívají slušně. Jinak se tu pěstují rovněž kiwi, spíš ty malé, ale někteří už zkoušejí i velké. Bergeron je pozdnější odrůdou meruňky , odolá i mrazíkům v době květu. Z ostatních ovocných dřevin můžeme pěstovat.


V každém regionu se pěstují krajové odrůdy typické pro danou lokalitu. V kategorii OVOCNÉ STROMKY najdete všechny druhy ovocných stromků, které se pěstují v našich klimatických podmínkách. Ovocné stromky, které Vám zde .

Z meruněk nabízíme Vynoslivij, Leala, Bergeval a Goldrich. Naše společnost Agro Zvole, a. Podnik se zabývá ovocnářstvím - pěstování broskví, meruněk , švestek, hrušek,. Vhodné klimatické podmínky pro pěstování meruněk v Evropě najdeme.


Vysočině nedaleko Bystřice nad.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky