pondělí 27. ledna 2020

Xyladecor teak

Xyladecor teak

K nejsilnějším útokům jahod doma dochází při pěstování na zakoupených výživných. Listové stonky a kníry rostlin jsou méně často postiženy, skvrny na nich jsou. Houby přezimují na mrtvých a zimujících zelených listech s mycelií nebo. Záhony pro výsadbu jahod připravíme aspoň rok předem.


Xyladecor teak

Použijeme i strojená hnojiva (Kristalon, Agria na jahody, Cererit apod.). Výsadba do černé netkané textilie má řadu předností. Při bílé skvrnitosti listů se na jejich čepelích tvoří drobné fialové skvrny , které od středu nekrotizují a vytvářejí se . Důležité při pěstování jahod je, abychom zabránili výskytu chorob a škůdců. Příznakem této choroby jsou bílé – milimetry velké skvrny na listech jahodníku . Ferramol (přírodní přípravek na hubení slimáků, účinná látka fosforečnan železitý ). Dle zkušeností musí být postřiky u jahod prováděny 1x týdně, v délce 5-týdnů po sobě).


Provádění řízků a zakořenění ovocných plodin, secích melounů, bylin, jahod. Během vegetačního období se na listech objevují načervenalé skvrny , okraje listu „rez“. Tato listová struktura se nápadně liší svou hrubší strukturou, tmavě zelenou . Můžete zjistit, proč se na jahodových listech vytvářejí díry a kdo je opouští.


Xyladecor teak

Skutečnost je taková, že téměř současně se začátkem dozrávání jahod do oblasti přišel. Na listech jsou skvrny nejčastěji na jejich okrajích. Na spodní straně okrajů. Při výsadbě jahodníku je vhodné použít netkanou textilii přímo určenou k výsadbě jahod nebo černou polyetylenovou . Skvrny se vyskytují i na řapících a šlahounech i na květních stopkách.


Počet skvrn se postupně zvětšuje, jednotlivé skvrny se spojují a listy zasychají. Napadány mohou být i . Koletotrichová hniloba jahod - Colletotrichum acutatum. Pěstování jahod na území České republiky má také dlouhou tradici.


Xyladecor teak

Skvrny se mohou rozšířit i na řapíky listů a květy, ale nikoliv na plody. V loňském roce v důsledku teplého a vlhkého počastí se vyskytla na. Je-li infekce slabší, list neodumře a nekrotické skvrny na listech. Jahody - skvrnitosti listů.


Ochrana rostlin › Škůdci izahradkar. Značné škody mohou lalokonosci způsobit při pěstování jahodníku na tmavé fólii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky