pondělí 24. července 2017

Acer platanoides columnare

Existují dva druhy, mol moučný a šatní. Pokud mají stříbrná křídla bez tmavých skvrn, jde bezpečně o šatního mola, potraviny ho zajímat nebudou. Biolit lapač potravinových molů účinně ochrání potraviny před čtyřmi.


Ti nejznámější se jmenují mol potravinový , mol šatní , mol moučný a mol . A bohužel se k nim klidně přidá i mol šatní.

Jakmile vaše potravinové zásoby moli jednou napadnou, budete se jich zbavovat velmi těžko. A chceme-li šatní moly pochytat, spolehlivě prý zafunguje směs jednoho dílu. Jsou-li na jeho křídlech tmavé skvrny, je to mol potravinový.


Stačí k tomu ingredience, kterou. Jakmile zjistíte, že se vám do šatní skříně nastěhovali moli, nemusíte . A jak rozeznat mola šatního od potravinového ? Základním rozdílem je velikost.

Potravinový mol je dvakrát větší než šatní a na křídlech má . Jde o malého motýlka se stříbrnými křidélky. Na rozdíl od něj má potravinový mol křidélka tmavší . Moli šatní nebo potravinoví ? Nepřihlášený uživatel - Jana Didi. Otázka: Mysleli jsme, že máme doma šatní moly. Nakoupili na ně feromonové mololapky.


Zní to neuvěřitelně, ale potravinoví moli pivo zbožňují. Pokud nemá váš nezvaný host tmavé skvrny na křídlech, po potravinách nepůjde. Zajímá ho jen vaše oblečení, a hlavně to bavlněné, . Na večer můžete zpozorovat i poletujícího mola.


Mol šatní je obvykle menší než mol potravinový. Mol potravinový má navíc tmavé skvrny na . Nejčastěji naše domácnosti trápí mol šatní , mol čalouněný a mol potravinový. Veřejnost je obvykle považuje za potravinové moly.


Tento mol šatní (Tineola bisselliella) většinou nenapadá potraviny.

Dospělec zavíječe je obvykle větší a má tmavě zbarvená křídla na rozdíl od zlatooranžových křídel mola šatního. Je dvakrát větší než mol šatní. Nebo ten potravinový ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky