čtvrtek 13. července 2017

Jahodník měsíční velkoplodý

Měsíční jahody: jestli chcete letos plody, vysejte je teď. Bohatý porost měsíčního jahodníku (Rujana). Jahodník měsíční ´YELLOW WONDER´ kont. Foto: Jiří Antal, Právo.


Aromas: plodná, plody velké, chutné, výrazně aromatické. Stáleplodící odrůda jahodníku , známá jako jahodník měsíční. Na rozdíl od klasických velkoplodých snesou měsíční jahodníky i polostín.


Zdravá sadba ze semen. Zahradní jahodník bohužel často trápí virové choroby, které deformují listy, způsobují chlorózy – blednutí, snižují . Je drobnoplodá, bohatě plodící a velmi aromatická. První plody lze sklízet již na podzim. Velkoplodá , stáleplodící odrůda jahodníku. Florian Fje odrůda velkoplodého jahodníku (Fragaria x ananassa), která plodí od.


Yellow Wonder je žlutá odrůda jahodníku (Fragaria vesca), produkující sladké,. Osivo a semínko SEMO JAHODNÍK TEMPTATION - převislý velkoplodý s. Rujana jahodník měsíční je stáleplodící odrůda se silnou násadou drobných, . Počet nalezených produktů: 4. Dříve lidé v nádobách pěstovali hlavně drobné, měsíční jahody. Raný velkoplodý jahodník s velmi dobrou chutí a výborným aroma. Nabízíme sazenice jaho jahodníku klasických jednou plodících i plodících celoročně, velkoplodých i měsíčních. Přijďte si k nám vybrat základ . Mají však jiný původ a charakter než velkoplodé jahody.


Jde o alpskou mutaci obecného jahodníku. Jak se pěstují stále plodící a měsíční odrůdy jahodníku. Biometoda pěstování vychází z toho, že i vyšlechtěné velkoplodé jahodníky mají obdobné požadavky . Francouzští kříženci se dostali do Holandska, kde dalším šlechtěním vznikl první velkoplodý jahodník (Fragaria x ananassa). Hybridy evropských druhů se dostaly. Výsadba jahodníku na jaře.


Antoin Duchesne nové velkoplodé “ananasové jahody”. Keříčkové měsíční jahodníky kvetou bíle (Rujana) a svítivě žlutě (Tutti Frutti). PRO MLSNÉ JAZÝČKY - velkoplodý , velice chutný, př. KZÚZ velmi doporučuje zájemcům o koupi sazenic jahodníků.


Evropské velkoplodé odrůdy vznikly až křížením různých jahodníků , které mořeplavci. Do jahodového portfolia patří i jahody měsíční , například odrůda Rujana. Tento druh je velmi .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky