pátek 14. července 2017

Mrazuvzdorné palmy babice

Je odolnejsi k mrazům nez predchozi druhy. Ve své domovině je typickou podrostovou dřevinou ve . Jedním z rozdílů mezi těmito druhy je chuť plodů. Záměny: V našich herbářích jsou občas jako L. Správně ošetřovaný keř může dávat ovoce až třicet let.


Kamčatský původ je výhodou. Díky svému kamčatskému . Zimolez patří mezi nejodolnější ovocné druhy. Popis rostliny a plodů zimolezu (Lonicera kamtschatica). Využití plodů pro potravinářské . Mezi druhy zimolezu s modrými plody patří i již zmíněná kamčatská borůvka zimolez kamčatský, který vytváří vzpřímené husté rozložité keře . Méně obvyklé druhy ovoce.


Je zastoupen téměř 1druhy , které jsou rozšířené v zóně . U nás jsou původní dva druhy , o kterých pojednává tento článek – zimolez obecný a zimolez černý, původnost dalších druhů na našem území je velmi sporná, . Tento huste vetevnati kei ma vlivem riehle mizejiei diene. Víte, s jakými druhy se můžete na zahradách setkat? A jak se o ně starat, aby kvetly?


Některé druhy keřů se hodí nejlépe pro použití jako půdopokryvné rostliny, jiné jsou zajímavé pro svoje květy. Když se však řekne zimolez , tak si asi každý . Deutsch-böhmisches Wörterbuch: A - J books. Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Mezi ostatními druhy ovoce vyniká svojí odolností a raností, první plody sklízíme . Nejznámější druhy pěstované uměle u nás jsou zimolez Ledebourův (Lonicera ledebourii) a zimolez zákrovečný (Lonicera involucrata).


Průměrný výnos z 6-let starých keřů je ,3kg (maximální 5kg). Přednosti: velké plody, pravidelná úroda. Nedostatky: neuvedeny. Plody mají všestranné využití.


Jedná se o dřeviny větších rozměrů, které potřebují nejen poměrně . Vytváří vzpřímené husté . Z „modrého“ ovoce jde o nejranější druh. Zpravidla podlouhlého tvaru, chuť je sladkokyselá. Lepší pěstební výsledky však docílíme při výsadbě více rostlin.


Jako mnohé netradiční druhy ovoce, má i zimolez své milovníky i odpůrce. Ti první si libují nad časnou sklizní, druhým většinou vadí nahořklá .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky