čtvrtek 13. července 2017

Polníček na balkoně

Dnes vyhledávaná luxusní zelenina se dá snadno pěstovat i v. Stačí balkon , terasa a přinejhorším parapet. Listovou zeleninu, jako je polníček , rukola, roketa, špenát nebo třeba exotická mizuna, si snadno . V lednu můžete vysévat řeřichu, roketu, „baby“ saláty, kozlíček polníček. Tuhle nenáročnou listovou zeleninu můžeme pěstovat na zahradě, na balkoně i doma na okně po celý rok.

Nejlepší je ale podzimní výsev, . Pokud nemáte zahradu, lze jej pěstovat také na balkoně. Pojďme se podívat, jak se pěstuje, jaké má účinky, kdy se sklízí a co z něj připravit. Ideální jsou varianty, které netvoří hlávku, jako třeba polníček. Jak si ho tedy na balkoně vypěstovat?


Je třeba myslet na to, že na balkóně bude větrno. Na záhonech, ve skleníku nebo v truhlíkách na balkoně !

Hlávkový salát a další listovou zeleninu (rukola, polníček , špenát nebo mizuna) . Nemáte-li zahradu, lze jej pěstovat také na balkoně. Určitě nějaká bazalka, šnitlík, polníček. Líbil se mi článek od Cuketky o balkonovém pěstování. Sobota Skoro jasno °C. Můžete je pěstovat u drátěných či laťkových plotů, nebo si pro jejich.


Při včasném výsevu hrachor dokonce kvete . Semena salátu Kozlíčku polníčku se dají vysévat na záhon nebo do truhlíku na balkón téměř po celý rok. Salát Kozlíček se v kuchyni používá . A nedaří se mi a nedaří. Já vlastně polníček na podzim nevypěstovala nikdy. Zkoušela jsem to už tenkrát v truhlících na balkoně v bytě, zkoušela . Valerianella locusta). Výsev hrachu - Duration: 1:56.


Jak pěstovat salát kozlíček polníček ze semen. Velmi svěží letní salát s oříškovou chutí polníčku.

Ovšem nejlépe je, když si polníček můžeme vypěstovat sami na zahrádce, balkoně či za oknem. Takže jsou rozhodně vhodná na jižní balkony , zvládnou i západní, ale odrazí se to. Salát, roketu, brukev, hořčici i polníček můžete vysít hustě na povrch, jemně.


Patří mezi zeleninu ideální pro balkon. Kozlíček polníček patří mezi ozimé až jednoleté rostliny. Roste u nás volně v přírodě, chutnější jsou ale jeho zahradní odrůdy, které se běžně pěstují.


Dá se také přesadit do truhlíku a pěstovat na balkoně nebo na venkovním parapetu. Polníček se využívá především ve studené kuchyni, do salátů. Tato salátová zelenina má mladé aromatické listy, . Mezi ně patří i polníček , respektive kozlíček polní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky