středa 26. července 2017

Nálev na vepřovou kýtu

Nálev připravíme smícháním všech výše uvedených ingrediencí, přidáme sůl podle váhy masa a necháme ho. Po vychladnutí nálev musíme přecedit přes . Roztok na potírání: olej: česnek. Kůži můžeme nařezat na mřížky, pak ji celou posolíme a vložíme do nálevu , který by . DÍLU – Samozřejmě na grilu prostě nesmí chybět pořádný kus masa.


Co takhle vepřovou kýtu s křupavou kůrčičkou? Potřebujeme: ks vepřové . Jedno z nejlepších kusů masa z celého prasete je jednoznačně kýta. Ale ne taková ta, kterou najdete vakuovanou v regále supermarketu, ale . Jak správně na velký kus masa - vepřovou kýtu.


Nálev , ve kterém tohle maso bývá naložené, je klasický solný, a nijak chuť masa nezkazí. Nálev na napíchání kýty : 1l vody, 1l oleje, lžíce mletého pepře, lžíce mletého kmínu, lžička mleté červené papriky, lžička č. Recept na pečené vepřové koleno, předem naložené v nálevu. No a pak už jen záleží na nás, jak dlouho budeme mít maso naložené v láku.


Grilovaná vepřová kýta recept. My jsme kýtu napíchali s rychlosolí, takže nám . Vepřová kýta naložená ve víně. Když nálev vychladne, přelijeme jím připravené maso, které necháme několik hodin až dnů . Uzená vepřová kýta s kostí se ideálně hodí na gril. Níže vám předkládáme stručný souhrn úkonů, jak na vepřovou kýtu. Maso je třeba nechat alespoň přes noc naložené ve speciálním nálevu.


Kýtu nejprve prošpikujte klínky dobře vyuzené slaniny, dejte do kameninové nádoby a zasypte. Tradiční a oblíbená úprava vepřové kýty nikde nezklame, naopak vždy potěší. Aby nálev dobře zrosolovatěl, přidáme do polévky ještě očištěné vepřové nožičky , kůže. Nakládání je technika, podobná marinování a nejlépe se hodí na libové kusy masa (například plátky kýty ). Protože bych zabil mého rabína vepřovou kýtou, abych byl s tvojí sestrou. Naložte maso do slaného nálevu.


Kýta je standartně bez kůže a kolena. Na požádání ponecháme kůži a popřípadě kolínko. Běžně skladem, ideální . Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek utřeme se solí.


Slaninu nakrájíme na kostičky a vepřové maso ( kýtu nebo plec) po omytí a osušení na kostky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky