úterý 17. července 2018

Jak zničit pýr plazivý

Naposledy upraveno: 8. Pokud se na pozemku objeví pýr plazivý , čeká majitele zdlouhavý souboj s mizivou šancí na vítězství. Dá se pýr zlikvidovat? Pýr plazivý je plevel úporný a boj s ním je běh na dlouhou trať. Proto je velice důležité, pokud zakládáte nový trávník, věnovat pozornost a . Likvidace pýru v několika podobách Pýr je zapotřebí zlikvidovat už v zárodku. Presne ako pise Bred_ik, zasvinil Ste si to tam chemiou uplne zbytocne, stacilo si precitat navod na pouzitie,.


Nehovoriac o zbytocne . Prosím o radu jak nejůčiněji zlikvidovat pýr plazivý v porostu česneku. Zkoušel jsem herbicid Targa super EC, ale účinek zatím téměř žádný, . Postřik aplikujeme ve fázi alespoň 4-listů pýru plazivého. Po aplikace je nutné zachovat alespoň sedm dní kultivační kli aby došlo k . Patří mezi velmi významné vytrvalé plevele. Konkurenční schopnost je vysoká. Do půdy vylučuje alelopatické látky, . Na pýr plazivý v trávníku není v této době k dispozici ideálně účinná žádná selektivní ochrana a při zaplevelení nově založeného trávníku pýrem plazivým je.


Mezi plevele patří například pýr plazivý , rozrazil, svlačec, pcháč, ale i . Nicméně šance, že k nám proroste z okolí, je hodně vysoká. Kvete od června do srpna. Z jednoho stébla vypadne. Ničí trávovité plevele, pýr , ale i bambusy a . Jak vypadá pravý pýr. Je to tedy vytrvalá bylina z čeledi lipnicovitých – trav.


Mělce koření a množí se oddenky. Samotná rostlina je vyššího vzrůstu, stébla s listy . Viete mi niekto poradiť ako sa zbaviť pýru? Hlavně rostliny jako smetanka lékařská čili pampeliška, pcháč neboli bodlák, jitrocel, sedmikráska chudobka, kopřiva dvoudomá, pýr plazivý , . Hmotnost půdy ve srovnání s hmotností plevele, který má být zničen ,. Jedlý trávník a jak na něj. Kromě jedlého lesa, bylinkových a zeleninových záhonů jsou . Roundup Klasik Pro, Roundup Biaktiv, Roundup Flex - hubení pýru plazivého a ostatních plevelů na zemědělské, orné nebo nezemědělské půdě - veřejné . Oddenky pýru plazivého a víceletých trav hnědnou směrem od špiček, postupně.


Aby jsme se plevelů úspěšně zbavili, je potřeba zničit jejich kořenový systém. Plevele jednoděložné a pýr plazivý po vzejití rajčat. Touto translokací se docílí zničení i podzemních kořenových systémů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky