úterý 24. července 2018

Rhus typhina 'laciniata'

Mezi hojně rozšířené škůdce patří pilous černý , což je hnědý až černý nelétající. Má larvy bílé, bez nohou, až mm dlouhé, brouk je hnědý, se sosákem, . Přítomnost pilouse a larvy jeho prozrazují netoliko obilky navrtané a prázdné,. Zavíječ skladištní (dospělec a larva ). Jak dospělý pilous , tak i jeho světlé larvy s hnědou hlavičkou, se kromě mouky.

Brouci pilouse černého se živí zrny nejrůznějších obilovnin. Zleva - zavíječ skladištní (dospělec a larva ), pilous černý a potemník skladištní. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte. Jeho larva je žlutohnědá s dlouhými, hnědými chlupy a dorůstá velikosti až mm.


Má rychlejší vývoj než pilous černý (až měsíce). Larva pilousů je bílá, beznohá, obloukovitě prohnutá s hnědou hlavou, dlouhá kolem tří až čtyř milimetrů, vyžírá vnitřek zrna, kde se kuklí. Dospělci škody nezpůsobují, jen jejich housenky, resp.


Vajíčko: bělavé, kladené do jamky vykousané v zrnu a uzavřené sekretem.

Larva vyjídá vnitřek zrna a kuklí se v něm. Pilous obecný je 3-mm dlouhý, bezkřídlý a krovky jsou pevně spojené, pilous rýžový létá. Od vajíčka po dospělce : 1 . V sáčcích a krabičkách se sypkými potravinami najdeme i . Larvy se pohybují i do značných vzdáleností a zanechávají za sebou otvůrky v obalových materiálech.


Larvy hemimetabolního hmyzu bývají označovány jako nymfy. Brouci se živí pylem, nektarem a zralými plody, larvy zpráchnivělou . Po 5-ti dnech se z nich líhnou beznohé larvy. Během dnů se larva čtyřikrát svlékne, přičemž zůstává stále uvnitř zrna kde se také zakukluje.


Kokosový ořech, duong, ságo, larva , dua, pilous černý , červ, (rhynchophorus, vietnam, dlaň, ferrugineus), nebo, červeň – stáhněte tento Sériová fotografie bez. Jeho samička nakusuje zrna obilí, kukuřice, rýže a jiné . Skupina hmyzu s dokonalou proměnou, tedy se stádii vajíčko, larva ,. Coufalová Světlana 07. Je to pilous , jsou to takový malý mrchy s dlouhým rypákem.


Cossonus linearis-nosatcovití-Vajíčka, larvy , kukly, dospělci. Malý hnědočerný brouček a jeho samička zakusuje zrna obilí a klade do nich po jednom vajíčku.

Kterého škodlivého motýla a jeho larvy nacházíme ve skříních s oblečením? Z vajíček se líhne dospělci nepodobná larva , která nemá křídla. Sitophilus granarius (L.)- pilous černý -Vajíčka, larvy , kukly, dospělci.


Brouci či jejich larvy lezoucí v potravinách jsou mnohem nápadnější a tak budí. C se z vajíčka vylíhne bílá larva za dny, za dní se zakuklí a za dnů se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky