čtvrtek 19. července 2018

Https www isc gmbh info isc_de_en

Například na Ukrajině je tento význam značný, míza z břízy se masově. Pak prošla kořenovým a cévním systémem stromu bříza bělokorá. Břízu bělokorou v našich podmínkách považujeme spíš za plevel než za něco užitečného. Možná skauti si vzpomenou, že březová kůra hoří, i . Dříve se březová míza běžně sbírala tak, že se do kmene vyvrtal otvor a .

BŘÍZA BĚLOKORÁ - KLASIFIKACE. Bříza je typický strom severského chladného klimatu. Užívanou částí jsou listy, březová míza a někdy i pupeny.


Výluh z drogy se přidává do regeneračních koupelí, jarní míza (březová voda) je vlasovým tonikem a březový. Již v pravěku se vařením čerstvé mízy získávalo univerzální lepidlo nebo se z. Bříza bělokorá s listy hluboce laločnatě vykrajovanými je národním stromem . Březová míza je bohatá na fruktózu, zatímco javor má sacharózu.

Sacharóza je sladší chuti a javor jí produkuje z jednoho stromu více než bříza , takže javorový . Je symbolem propukajícího jara, ale také stromem, z nějž nezůstane téměř nic nevyužito – od mízy až po dřevo. VYUŽITÍ V KUCHYNI Jarní míza z břízy je známá jako pročišťující nápoj. Míza z břízy se sbírá brzy na jaře, kdy ještě poskytuje potřebné živiny pro růst nových větví a listů.


Strom, který není ničím nijak extrémně . Získávání březové mízy z navrtaných kmenů stromů je u nás zakázáno. Zejména v Americe se suchou destilací kůry a dřeva připravuje tzv. Známá je také jarní míza stromu-tak zvaná březová šťáva, která se získává . Je to nejhojnější druh břízy v Evropě. Březový olej, který se extrahuje z listů a větviček, se zevně užívá na revmatické bolesti.


Míza , která vyráží z jara, je osvěžující a čistící tonikum. Tohle vyzkoušené nemám . Urostlý strom dodá bez problémů až l. Málokdo ale ví, že bříza bělokorá má také léčivé účinky. Drogou břízy je především list, užívá se i pupen a míza.

Bříza obsahuje flavonové glykosidy (cca ), silice . V minulosti bylo nešetrným způsobem zahubeno mnoho bříz , které necitlivým způsobem „sběračů mízy “ následně vykrvácelo. Betula pendula - bříza bělokorá (bříza bradavičnatá, bříza bílá). Dříve se běžně sbírala míza stromu, tzv. Léčivé síly břízy jsou lidem známé už po mnoho generací. Nejen míza má však léčivé účinky.


Podobnou moc mají i její listy, pupeny a také kůra. Listy, pupeny, kůra – tři mocní kouzelníci. Odvar z listů břízy je vhodný pro .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky