úterý 17. července 2018

Karsit dream 115

Jed na hraboše v CHKO Žďárské vrchy - 8. Prokázaná otrava čápů na Opavsku potvrzuje, že fosfid zinku není žádný „ bezpečný jed “. Po několika desítkách otrávených zajíců na jižní . Sní tři myši nebo hraboše denně. Jedy na myši, potkany, krysy, krtky a další škůdce. Granule na myši, likvidace potkanů, krys. KLEŠŤOVÁ PAST NA KRTKY A HRABOŠE. Hraboš se v letošním roce přemnožil a zemědělcům způsobil nebývalé škody, proto na něj chtěli plošně použít jed.


Jeho ředitel Roman Zvěřina řekl že . Aplikace jedu na hraboše může ohrozit psy i kočky. Podle Jandejska jed mezi půl hodinou a hodinou po požití hlodavcem vysublimuje, část . Potvrdil to vedoucí Záchranné stanice v Bartošovicích Petr Orel na základě výsledků rozboru vzorků ve Státním. Zemědělské družstvo Agrochema . Prudký jed na hraboše otráví českou přírodu, zaznělo v reportáži, která pobouřila zemědělce i ministerstvo. Už přes rok se čeští . MZe opět povolilo jed na hraboše — Studio Marek Slavík.


Proti hrabošům polním se nyní užívá rodenticid Stutox-II, který se aplikuje do hraboších děr a nor. Má jít jen o místa, kde . Pracovníci Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského zkontrolovali zhruba 100. Obsahuje vysoce toxický antikoagulant. Zdraví škodlivý při vdechování, styku s kůží a při požití. Hraboši jsou katastrofa nejen pro zemědělce (Zdroj: Archiv).


Hubit v Česku přemnoženého hraboše polního pomocí chemie je jedna věc. Když však začnou po desítkách umírat na následky konzumace . Myslivci z Tuřan, Šlapanic a Žatčan našli v posledních dnech skoro uhynulých zajíců a několik bažantů. Testy prokázaly zbytky účinné látky přípravku Stutox II . Přiznal to ředitel podniku Roman . Vyhlazovací válka: Stát schválil plošné nasazení jedu na hraboše. Uprostřed polí na Vysočině leží vesnička Studenec. Má dvě fotbalová hřiště, sokolovnu, hospodu.


Kvůli mírné zimě, narůstající populaci hrabošů, ale i krvácivé chřipce povolilo ministerstvo zemědělství plošné použití chemie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky