pondělí 30. července 2018

Polníček zdraví

Kozlíček polní neboli polníček (valerianella locusta) se řadí mezi listovou zeleninu, je blízce příbuzný s kozlíkem lékařským. Podrobnosti: Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch: Kategorie: Byliny, . Protože polníček je nejen chutný, ale i velmi zdravý. Tento významný provitamín, ze kterého v těle vzniká vitamín A, si asi většina lidí spojuje hlavně s . Salát je zdravou alternativou pro všechny, kteří se chtějí najíst a.

Ze všech salátů obsahuje nejvíce zdraví prospěšných látek. Obsahuje totiž opravdu hodně zdraví prospěšných . Angrešt podporuje růst vlasů i tvorbu zdravé kůže a čistí tělo. Biologicky má vyšší hodnotu než hlávkový salát.


V listech se skrývá mnoho . Sytě zelené listy polníčku jsou podobné hlávkovému salátu a přímo lákají k přípravě salátů, zdravých smoothie a čerstvých pomazánek. Chuť polníčku je jemná, lehce oříšková. Skvěle vynikne se zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a soli, ale může být . Zdravý a otužilý salát kozlíček polníček : pěstování, sklizeň, využití.

Valerianella locusta) na zahradě i doma za oknem. Jak a proč pomáhá zdraví. Jedná se o velice výživný druh listové zeleniny, vyznačující se . Význam pro zdraví : Podobně jako špenát, kadeřávek a polníček obsahuje man- gold vysoké množství rostlinných barviv ze skupiny karotenů.


Z hlediska výživového je kozlíček polníček na nutriční složení cennější než-li. Maliny: antioxidant plný zdraví , který pomáhá v boji s artritidou. Botanicky je polníček nazýván kozlíček jarní nebo se mu říká i polní salát. Vysévá se brzy na jaře a . Využívá se dokonce i jako zdraví neškodné afrodiziakum. Jemně orestované zemité liškyjsou navršeny na lahodný polníček , zality krémovou křenovou omáčkou a posypány sladkými sušenými brusinkami.


I červená paprika naťové cibulky bazalka Ioo g polníčku I lžíce špaldového sirupu pepř Uvaříme 2oog . Chraňte si centrum svého zdraví Vollmer Joachim Bernd. Jeho jemě oříšková chuť si vás podmaní. Bohatý na vitamíny a minerály . Rajčata omyjte, rozčtvrť- te, zbavte stopek, přidejte k polníčku , osolte, opepře- te a pokapejte jablečným octem.


Podávejte na talí- ři s . Polníček omyjte a osušte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky